Kaj je odkril Inšpektor T(rma)? To, da nam vladajo ljudje, ki ne spoštujejo osnovnih moralnih in etičnih kriterijev. Je to vzvišena sodba? Ne, povzetek dejstev, ki smo jih zbrali o lokalnih oblastnikih. Ke so slednji najbolj pod povečevalnim steklom logično. Zgodbe o plenjenju občinske blagajne so zgodbe o nas samih. Kaj nam lahko počenjo in kako. Ko župan ne upa javno pojasniti svojega moralno-etičnega stališča do takih početij, ko eden od svetnikov vsebino skrije za formo oziroma pravilnik, je slika skoraj popolna. Dve leti te tragične, žalostne oblasti in še bolj tragične in žalostne opozicije, ki je ostala brez svoje voditeljice! Dve leti praznega hoda pri naložbah in dve leti nereševanja osnovnih problemov sta pač rezultata, ki sta vsem vidna. Razen oblasti sami, razen zbranim okoli korita.

Včeraj sem dobil vprašanje, če imam zaradi kr.trma.si kaj težav. Če- preprosto povedano - pritiskajo name, če se me kdo kdaj loti tako ali drugače. Tudi to morda že je ali pa še bo. Konec koncev to niti ni moj cilj, niti namen, niti sredstvo: gre preprosto za izpeljavo stavka "tiho pa ne bom"! In nisem in nočem biti. V tem okolju primitivne klike potuhnjenih koristolovcev vseh vrst, je to nedvomno drža, ki ti nakoplje lahko tudi težave. Obenem pa je to silno, silno dober občutek. Ki je povsem enak tudi pri povodu za nastanek "trmarjenja" - prenehanju dela v nogometu. Zato mi je bilo res lepo, ko mi je dal roko bivši igralec Triglava Damir. Sam od sebe, verjetno kdaj zelo jezen name ali na moje delo ali vlogo, me je pozdravil. Največja nagrada, nesporno. Še večja pa je, ko se mimo mene potuli selektorček ene od reprezentanc katerega največja vrlina je do zdaj bila, da se je dobro oženil. Včasih se je topil od zadovoljstva in prijaznosti. Sem mu kaj naredil? Ne, samo Trmo očitno bere ali pa mu kaj o tem povedo drugi. Zato ne zmore zamrmrati niti "dober dan", saj ne hlepim po kaki izmenjavi mnenj s človekom brez hrbtenice.

Taka pa so človeška občutja o odzivih na trmo, trmarjenje, trmatorja. Kaj zdaj? Ja, jasno: kandidatura za župana Kranja je logična posledica, kajne? Ker ne bom(o) več tiho.