Oblast Mohorja Bogataja nam je do zdaj prinesla naslednje javne, znane podatke: štiri podžupane kot še nikoli do zdaj v zgodovini Kranja! Tri mestne svetnike zaposlene v občinskem podjetju Komunala (vzporedno s prihodom njihovih strank na oblast). Enega svetnika, ki stane polovico stroškov fondacije. Enega svetnika, ki je do nedavnega gospodaril z mestnimi parkirišči in lepo zaslužil.

Skupaj je to 9 (devet) mestnih svetnikov in svetnic, ki so tako ali drugače povezani s proračunom mestne občine Kranj ali povezanimi podjetji in ustanovami. Preprost izračun pokaže, da je več več kot tretjina svetnikov dobila ugodnosti od oblasti. Pa je to vse? Saj je veliko, a ni vse. Mohorjeva oblast namreč prinese še kakšno posebnost, še kakšno dodatno ozadje spoznanja, da je oblast tudi slast. In pri tem ne smemo pozabiti na sorodstvene in vse mogoče ostale povezave, kajne!

Zato v Kranj in med nas ponovno prihaja inšpektor T(rma). Malce se bo sprehodil sem ter tja in samo opozoril na nekatere dobre povezave. Dobre za tiste, ki s pomočjo tega delajo dober"biznis". In čeprav gre morda za nekaj jurjev ali pa za stotisoče, je cilj samo eden: mestna blagajna in iz nje napajakoči se oblastniki, njihovi sorodniki ali pa še kdo.

In ne obtožujemo nikogar vnaprej. Še manj namigujemo na karkoli. Prikazali bomo samo dejstva. In pri tem začeli pri samem začetku, rojstvu sedanje politične oblasti. Ki nas zelo, zelo drago stane. Najprej bomo opozorili na najbolje plačanega v celotni zgodbi. Oziroma na človeka, ki je svoje politično delo, svojo stroko in svoje znanje unovčil bleščeče. Iz naših žepov, jasno. In to v času, ko nam ista oblast vztrajno skuša ukazati varčevanje. Ko ni denarja za otroke, da bi lahko šli v vrtec.

V prihodnjih dneh vabljeni k nadaljevanki oblast=slast. Pa še res je...Potem vam bo jasno, zakaj bo Trmator prvi kandidat na naslednjih volitvah za župana Kranja.