Kapo dol ljudem, ki jih pred mestno hišo v Mariboru ni nihče povabil, prignal, zvabil. Nihče jim ni rekel, kako naj protestirajo in na kateri strani morajo biti. Zgodil se je bolj spontan protest kot je bil tisti s trideset tisoči v prestolnici. Pa ne podcenjujem nobenega dogodka, nobene stiske. Ljudje dandanes pač svoje volje ne izražajo vedno z jajci.

Daleč je Maribor od Kranja, a sta si župana blizu. Pomislite cinizem kranjskega prvega moža, ki je nekoč dejal z nasmehom za lokalno medijsko trobilo: "Slovenski župani mestnih občin bi morali organizirati tekmovanje v zbiranju ovadb zoper njih!" Rekel in ostal živ Mohor Bogataj. Ki svojemu prijatelju vsak mesec v žep zbaše naših 8800 evrov. Kam jih je šlo 600 000, bo imel priložnost povedati v sklopu preiskave. Kanglerja bodo odnesli radarji, Jankovića vstop v politiko in novo bojišče, a Popoviči, Bogataji ipd. so dokazi, da ni ovadbe, ni obsojanja vrednega dejanja, ni samovolje, ni spornega početja, ki bi ljudi prepričalo tako kot v štajerski metropoli. Vsa čast ljudem, ki so preprosto spoznali, da je tega dovolj.

Vse, kar se dogaja v Kranju ni mogoče naprtiti županu, še manj je za vse kriv. Je pa odgovoren. To pa je spoznanje, ki je za večino nas zgolj - spoznanje. Nihče si ne upa nastopiti z - jajci. Pomislite: vse te stranke, vsi ti lokalni in poslanski veljaki so "požegnali" pravilnik o nažiranju v svoje prepolne vampe! In vsi ti so dvignili roke za poravnavo, ki je v nekaj dneh "vzela" vsem nam več kot pol milijona evrov. In cvilijo, da ni za novo tribuno, da ni za nove vrtce, da naj bodo na šolah še azbestne strehe in tako naprej.

Antikanglerizem so ljudje naredili sami. Bolje zapisano: župan sam ga je zakrivil. Je mogoče, da bomo mi požrli še nekaj sto kil biftka a la kranjska politika? Je mogoče, da se nihče od kranjskih razumnikov niti oglasi ne? Da ni ne ocene, ne presoje, še preprostega mnenja ne!? Zbiralci ovadb pa se nam smejejo. In živijo na naš račun.