Presenečenje je bilo pristno: župan Bogataj je bil "zasačen" na dokaj skritem obisku kranjske podrtije, imenovane tribuna. Pol stoletja star objekt je potresno nevaren, so ugotovili strokovnjaki. Je tudi življenjsko nevaren, trdijo tisti, ki v njem uživajo radosti športa. Brez ogrevanja. Brez osnovne higiene. In leta 2006 je isti človek javno obljubljal, da bo problem rešil. Zdaj je leto 2012 in ob obisku (prvem!?) pod tribuno je lahko v objektiv fotoaparata le vprašal: "A bo ratalo?"

In je ratalo. Trmi, da je bila zraven in zabeležila nov poskus, ki je tragikomičen. V potresno nevarnem objektu bi zdaj nekaj popravljali!? Za naš denar, jasno. Potem, ko imamo gradbeno dovoljenje za nov objekt. Potem, ko je stroka ocenila, da je pol stoletja stari betonski kolos namenjen eni sami stvari: čim prej podreti, da ne bo katastrofe. Zdaj naj bi tej oblasti ratalo, da bo mašila luknje. Ker tja dol teče povsod, ko sta dež in sneg. Kdo bo to in za koliko "zaflikal"!? Ali pa bodo raje pustili stvar tako kot je: brez enega samega centa v proračunu 2013. To je njihova dejanska slika. In ta je ratala, nesporno. Kajti Trma javnosti kaže to sliko: sliko dejstev, ne občutkov. Odstopili so od novogradnje, ker ni denarja in se zadolžujejo za 17 milijonov evrov! Politična oblast je preprosto sklenila, da ta kranjska sramota še naprej - sramota. Ne pozabimo, zaradi rušenja so že izpraznili sosednjo hišo. Potem so to naložbo kot kužno izrezali iz telesa, ki se mu reče "skrb za kranjsko mladino, za nove generacije"!

A ne bo ratalo. Vsaj na koncu ne. Lahko si likajo svojo podobo s plačanimi hvalnicami kjer hočejo - kranjska oblast se je že razgalila in še bo. Kakor so požrli mesne dobrote, tako so jih požegnali s svojo nesramno odločitvijo, da je bilo vse v redu. V posmeh otrokom, ki nimajo za malico in kosilo so svoje požrtije dali pod preprogo. In tako je tudi s kranjsko tribuno. Zato je sporočilo samo eno: marsikaj vam je in bo ratalo, a Trma ne bo odnehala. Naša branost raste. Nam bo ratalo.