Župan Kangler se je v Mariboru umaknil na dopust, na občini Kranj je odgovoren za največjo načrtovano naložbo podžupan Bojan Homan - na dopustu. Naložba pa "v zraku"! In odsoten je tudi župan Mohor Bogataj. In nihče ne ve, ali bo Kranj dobil evropski denar (trenutno stanje: ne bo ga..), ali ne. In rezervni scenarij je že nekje prisoten: zasebni kapital v komunalo.

Mladi za Kranj pravijo ne in odpirajo možnost jasnega javnega protesta. Opozicija pravi ne. Pa saj ni še nič določenega? Saj se še nič ne dogaja? Saj bo vse ... ali res? Ali pa nekdo že pripravlja vstop zasebnega kapitala v javni sektor kjer je občina Kranj večinski lastnik Komunale, javnega podjetja. Se spomnite, da so tam že zaposleni trije mestni svetniki SDS in SD? Se spomnite, da Komunala nima več nadzornega sveta? Se spomnite zgodbe z razpisom za odvoz odpadkov - novega razpisa pa ni!? Se spomnite, da je to kronski, glavni, bistveni projekt za Kranj kjer se bo gradilo, da se bo kar prašilo? A praši se že za tistimi, ki so projekt vodili dop zdaj. In verjeli ali ne - tudi vodenje te naložbe je Mohor Bogataj hotel kar takole po domače nameniti enemu od podjetij v državni lasti - pa ni šlo.

Koliko v Ljubljani tehta Branko Grims? Je dovolj močan, da prepriča kmetijskega in ostale ministre, da denar iz Bruslja in Ljubljane pride v Kranj? 40 milijonov potrebujemo, 30 naj bi jih dobili od drugod!? Če jih ne bo, kdo jih bo dal? In kaj bo zanje hotel in kaj dobil? Brez problema bo vladajoča koalicija izbrala koncesionarja, odredila pogoje, da bo naslednja leta pobiral denar nazaj. Od vode, odpadkov, kanalščine ipd. itd. Logično, saj ne bo Miklavž, da bi nosil darove! In izgubljeni denar? Je ta zastonj? Nikakor ne: plačujemo ga davkoplačevalci - a to ni zasebni kapital. In ne terja vračila, ki se bo pač poznalo vsakemu gospodinjstvu.

Kransterdam je tu. Če ne jasnih odgovorov, ostane ulica. Tako trdijo mladi. Maribor to že ve!