Dogajanje ulice ali preprosta in spontana reakcija ljudi na početje oblastnikov? Maribor: Kranj? Koper?Ljubljana? In tako dalje...

Ali se nam v tem okolju pripravlja nekaj, kar lahko udari naše žepe tako močno kot že dolgo kaj podobnega ne? Ali nam skušajo v Komunalo in komunalo pripeljati "svoje" zasebne vlagatelje in nam pod pretvezo nujnosti naložb v prihodnje dvigniti stroške na položnicah? So svetniki v mestnem svetu že prilagodili en občinski odlok tudi z možnostjo "javno-zasebnega partnerstva"!?

Vzrok je jasen: popolna nesposobnost mestne oblasti kjer župan nima programa, direktor veljavne pogodbe in kjer svetovalec zasluži na mesec toliko kot oba skupaj! In še: kot najslabši sluga se na seji mestnega sveta poslanec Grims zavljajuje vladi in ob tem ve, da je ista vlada kranjski komunalni projekt dala na stranski tir!? In ker ne bo evropskega, državnega denarja - gremo po zasebnega!? In to kako in s kom in kdaj in zakaj? Ker nismo uspeli pridobiti tistega kar je javni denar, ki ga v bistvu vsi prispevamo, bomo javno službo in javne zadeve dali na trg. Liberalci bi rekli - to je ta pravo! Ali ni ista stranka in isti poslanec vedno kazal na liberalce drugod, ki želijo razprodati državo? Zdaj pa se nam ta možnost bliža s svetlobno hitrostjo.

Po toči je zvoniti prepozno. V Mariboru zažigajo radarje, kaj bomo storili v Kranju, če se nam bodo komunalne zadeve podražile čez vse meje ali če bomo preprosto s to oblastjo javno prepustili zasebnemu? Mohor Bogataj ni do zdaj začel niti ene "svoje" naložbe, vse je stavil na komunalno vrečo brez dna od koder bosta tekla med in mleko za vse, ki bodo segali vanjo. Zdaj je čas za čiste karte, za jasne odgovore. In to na vprašanje: po čem in za koga!