Neverjetno naključje: v prestolnici so z istim geslom označili policijskega ministra, Trmator pa je v Kranju na vaši spletni strani enako geslo (bolj gorenjsko kot ljubljansko, če upoštevamo "sleng") uporabil za oznako Mohorjevega početja v gorenjski prestolnici. In takoj dodamo: Fertik=! je oznaka za početje oblasti kjer mnogi prisegajo, da je župan le lutka v rokah drugih. Da ga največkrat ni zraven in o tem bomo zanimivost objavili jutri. Torej: ne gre več za SDS in SD in ... vse ostale. Gre za preprosto nekaj novega. Pa ne Listo Hermine Krt z Janezom Bohoričem kot podpornikom! Pa ne za poslance in politike, ki so bežali iz liste v stranko in potem v drugo, tretjo - kjer so bile pač službice ali preprosto: korita za napajanje. Kranj ljudem! - to ni ne politično geslo, ne prazna fraza. Z njim želimo povedati, da se je treba oglasiti. Se je oglasil kdo od intelektualcev Kranja? Se je oglasil kdo, ki je razumnik, ki je ugleden med nami? Se je oglasil kdo, ki želi debato, boj mnenj, da bi nastale dobre odločitve?

Apatičnost in Fertik=! sta skregana. Ne smemo pristati na sindrom požrtije do konca decembra, da bomo požrli vse, kar proračun omogoča in davkoplačevalci plačajo (prosto po Jožetu Lombarju). In ne smemo pristati na logiko politkov kot je svetnik Stane Boštjančič: pravilniki, ki jih z lahkoto zlorabi kdor hoče in le more, so dobri in naj ostanejo!? Preprosto moramo začeti delovati in delati. Ne z kamnitimi kockami, ne z "našuntano" spontanostjo - delovanje mora zajeti čim več kritično mislečih. In bognedaj: enako mislečih. Kajti ne gre za to, kdo bo sedel na katerem stolčku, gre za prihodnost naših otrok v našem prelepem mestu.

Peticijo za Gorki je podpisalo že preko 450 ljudi. Trdim, da sploh ne gre samo za protest proti zakulisju igric z našim denarjem. Gre za odziv. Trmo je danes obiskalo 570 ljudi. In imamo vse več prijateljev. In to je naša moč. Moč javne besede. Kr.trma.si je nastala samo in zgolj zaradi tega, a bo postala nekaj več: medij kjer ni nihče na plačilni listi oblastnikov. Ste na radiu ali v lokalnih medijih nasploh kdaj zvedeli kaj takega kar prinaša Kranjska trma!? Ne. S tem želimo nadaljevati, a pomemben je vaš odziv, vaše misli, vaše informacije, pobude, stališča - pišite na naš spletni naslov, da bi skupaj Kranj spremenili na bolje. Ne, nikogar ne sovražim(o), a z dosedanjim početjem = fertik!!!!