Kaj potrebuje Kranj? Svetnika, katerega nečak odlično posluje s krajevno skupnostjo kjer je on predsednik in obenem še vpliven v mestni oblasti? Svetnika katerega domače podjetje dobiva nove posle na občini oziroma v knjižnici, ki je njena last? Svetnika, ki svojo domačo podrtijo (oprostite izrazu, a je točen) skuša oddajati za lepe denarje občini, zraven pa trdi, da so neznano kje in neznanokdo pojedli 220 kg biftka, pečenke ipd., plačane iz naših žepov? Svetnika, ki postane generalni sekretar dobrodelne fondacije in za njegovo plačo gre polovica vsega denarja, ki ga mi damo z dobrodelnostjo? Svetnike,ki si rihtajo službice pri občinskih koritih in lepo služijo kot podžupani, direktorji ipd.?

Je to dovolj za odhod na ulico? Za jasno sporočilo, da je s tem konec = Fertik=! Nikakor ni potrebna ulica in hitro se izrodi sleherni utemeljen protest v nasilje, ki je vedno tudi jasno povabilo represiji, da ukrepa. Smo zmožni to preseči? Rekordnih 600 obiskovalcev in bralcev Trme to dokazuje, v enem dnevu smo postali še bolj privlačni. In kaj naj druži nas, ki Kranju hočemo dobro? Ne ulica, čeprav javnega protesta ne smemo izključiti in je lahko koristen, druži naj nas pamet za Kranj in srce za Kranj. Da nam ne bodo podtikali kukavičjih jajc v obliki naložb in projektov, ki so kritje za koritarje, da se mastijo na naš račun še naprej!

Problem dobromislečih je vedno v tem, da jih zlahka obvladuje etablirana politika. Da je sistem odločanja drugačen. Da se jih ne sliši. Ali res? Trma daje prostor, da se oglasite s prispevkom o Kranju in stanju v njem. Veseli bomo, če boste kritizirali tudi nas, če boste izrazili svojo misel ali stališče ali karkoli. Z odziv gre. Če boš brezbrižen, boš "ostrižen". Kot ovca. Do golega. In samo blejal boš lahko.

Trma išče nove teme, sodelavce, prijatelje. Kranj ljudem. Fertik=!