Peticija Mladih za Kranj je pokazatelj, da ljudje vendarle ne pojedo vsega. Na primer: nove privatizacijske zgodbe v Kranju. Zgodila se je že leta 2003. Takrat je bil direktor Domplana gospod Janez Frelih. Župan pa je bil ... uganili ste ... on. In nastala je pogodba zaradi katere ima zdaj Kranj težave pri zakonitem izboru oskrbovalcev s plinom. Župan je z direktorjem namreč podpisal pogodbo po kateri je Domplan zdaj lastnik omrežja. In seveda s tem v položaju, ko mora biti izbran za oskrbovalca Kranjčank in Kranjčanov s plinom. Pogodbe mestni svet ni dobil v razpravo, to je pri Mohorju Bogataju bilo in je v navadi (npr. poravnava za 600 000 evrov s Stanovanjsko zadrugo). In zdaj so težave z državo (računsko sodišče) in tako naprej. Janez? Janez Frelih pa je podžupan in to tisti podžupan Stranke za napredek KS, ki je v kamere izjavil, da še nikdar ni bil na sedežu stranke v Babnem vrtu 4. Ki ne pozna blagajnika in ne tajnika svoje stranke, ker ju ni.

Zdaj so se zganili vsi, ki nočejo, da bi tudi kanalizacijo, vodo in še kaj plačevali kot greh neke oblasti. Peticijo predlaga kranjska opozicija. Ste že slišali Lojza Potočnik in Alenko Bratušek, da bi se kot poslanca Pozitivne Slovenije morda oglasila ob vsem tem? Ne, samo ob napadu na stranko sta se zganila v medijih. Drugače pa je Kranj zanju "druga liga". In zato je prav, da se politike lotijo tudi taki, ki jo v bistvu sploh ne marajo. Ker drugače ni nič. Lahko bentimo za šanki, karavana gre dalje...Mohorjeva karavana, jasno. In Kanglerjeva. In ...(vstavi po želji).

Kdo stoji torej zadaj za jutrišnjim ad hoc protestom? Stiska in nezadovoljstvo. Z mestnom, ki nima za mlade niti enega prostora, za podjetnike niti enega območja, za otroke dovolj mest v vrtcih. Pa še kaj bi se našlo. Ta ista politika (pri oblastnem koritu mlaskajo rdeči in črni složno kot eden) namreč ne rešuje osnovnih problemov ljudi. In tu nastopi stiska. In zato: Fertik=! In zato je jasno, kdo je zadaj: ne ulica, ne nasilje, ne brezbrižnost, potrebno je začeti oblikovati okolje kjer živimo. Drugače ga bodo tisti, ki se dušijo z biftkom in nam vpijejo, da je tako "po pravilniku". Ki so ga sami sprejeli in sami sklenili, da ga ne bodo spremenili. Ker omogoča žretje na tuj račun. Na naš račun. Na moj račun. Na tvoj račun.

ps Peticijo je podpisalo v enem dnevu 700 ljudi. Koliko članov ima največja stranka v Kranju? Kmalu odgovor...