Do konca sveta je še devet dni. Dovolj, da mestni svet danes sprejme kranjski proračun. V njem je zapisano, da se bomo zadolžili za novih sedem milijonov. Za deset nas je Mohor Bogataj že zadolžil. In - na primer - za dve sporni poravnavi zapravil preko dveh milijonov.

Mestni svet (iz koalicije izstopil LDS oziroma Zmago Zadnik) je ogledalo našega odnosa do našega denarja. Šefica opozicije Hermina Krt je kar spokala iz politike. In danes lahko opozicijski svetniki le pišejo pisma županu (kot v teh dneh) in ga sprašujejo, kaj je storil, da bo veliki projekt Gorki pristal v Kranju? Stavit gremo Kanglerjevo funkcijo, da se je župan ob tem zasmejal. Kaj je storil? Koliko ministrov je obiskal? Kolikokrat je bil v Ljubljani zaradi tega usodnega projekta, ki je še vedno na papirju in še vedno brez podatkov, ali je država z Evropo vred zraven?

Pa to je samo posledica dejstva, da imamo župana, ki je za volitve Kranjčan, prej in potem pa Žirovničan. Ki pravi, da tekmuje v zbiranju kazenskih ovadb. Ki ima direktorja z nezakonito pogodbo. In tako dalje in tako naprej. Logična posledica je torej stanje kjer postaja simbol Kranja (prosto po predlagatelju Bojanu Homanu) biftek in ne klobasa. Politika je (če kje) že zdavnaj padla na izpitu in le lokalne medijske likalnice še pomagajo pri Potemkinovem videzu. Mizerija paje izraz, ki ni namenjen županu in njegovim, je namenjen nam.

Oblast Mohorja Bogataja nas bo danes zadolžila skupno že za 17 000 000. In primankljaj v njihovi blagajni je 15% - naša država pa besno zateguje pas, da bi imela 3% primanjklaj. Morda bo pravno sicer vse v redu. Za to bo poskrbel županov svetovalec za 8800 na mesec. Bo res konec sveta 21.12. ali pa ga je že? Vsaj tu. V Kranju.