Kdor je slišal, kaj o kozmetični prenovi 50 let stare tribune pravi mestni svetnik Stane Boštjančič, se je lahko prepričal o stanju duha. A svetniki in svetnice so ravnali različno. Eni so se smejali Stanetovim pozivom, da naj se fuzbalerji umivajo v potoku kot se je on sam. Drugi so bili brezbrižni, tretji so vsaj z malo razuma skušali pojasniti, da je vse to le potrditev pogreba projekta nove tribune. Svetnik iste stranke jeBeno Fekonja, ki je prenovo kopalnic "zlobiral". Usmiljenja je bil vreden, čisto zares! Da ga oponižuje človek iz lastne stranke in svetniške skupine je pač stvar SD, a verjetno mu je bilo tisti trenutek jasna vloga, ki jo je odigral. Dobil je drobtinico z mize, manj denarja kot ga dobi županov odvetnik na leto...Tragika ni samo njegova, je naša. Kajti Stane Boštjančič je na prejšnji seji uspešno obranil pravilnik, ki omogoča žretje svetnikom "po pravilih"! Isti svetnik pa je nekoč za Ivano Djilas, kandidatko za vodilno v Prešernovem gledališču, izjavil, da ni ravno dovolj "naša"!

Tribuna je bila v Športnem centru grajena od 1963 dalje. Naslednje leto bo stara pol stoletja. Velik del tega časa je bil in in je in so na oblasti "stanetibošjančiči". Ko je bila vodilna partija, je bil njen vojščak. Nič narobe. Ko je nastopila demokracija, je vojščak ostal. Nič narobe. Je v pol stoletja kranjski mladini in (zanj) zaničevanja vrednim fuzbalerjem omogočil toplo vodo in toplo slačilnico? Ne, še danes je proti. In ni edini. In ni osamljen. Večino tega časa je gromovnik partije in demokracije novega časa na državnih jaslih. Kar ustvarijo Kranjčanke in Kranjčani, gre tudi njemu v žep. Pa mu tega ne gre očitati, treba pa je vedeti, kdo ustvarja v Kranju mizerijo stanja duha.

Tribuna mora ostati. Od danes naprej jo imenujemo pri Trmi "Mavzolej Staneta Boštjančiča". Prav je, da taki prispevki k našemu lepšemu danes in jutri najdejo ustrezen javni odziv. Dragi šolarji, atleti, nogometaši, dijaki, študentje, rekreativci ipd. - obiskujte mavzolej in se vsakič, ko vas zebe spomnite na ljudi, ki so vam to omogočili!