Se je pesnik obrnil v grobu, ko je slišal, da bo poleg njegovega imena v nazivu Kranja tudi kranjska klobasa? Ali pa se je le smejal do onemoglosti tej človeški puhlosti. Kako drugače vzeti verjetno povsem dobronamerno pobudo kranjskega podžupana SDS Bojana Homana? Ni jo izrekel v gostilni, v prijetnem veselem decembru, izrekel jo je na seji mestnega sveta. Ne prvič!

Tokrat je bil čas res briljantno izbran: potem, ko je vsa Slovenija spremljala požrtije, ki so si jih tako ali drugače privoščili mestni svetniki, je podžupan cinično in vehementno klobaso želel v naziv mesta. Zakaj ne raje biftek? Zakaj se Dunaj ne imenuje Šniclovo mesto Dunaj? Sveta preproščina Bojana Homana je žal povezana s tem, kako ga obravnavajo kolegi in kolegice. Ki se ob njegovih domislekih muzajo, za hrbtom pa celo vrtajo s prstom v glavo, češ...Grdo? Ali preprosta reakcija na dejstvo, da je imel in ima isti človek v rokah največjo naložbo v Kranju od osamosvojitve, vredno 40 milijonov!? In da danes nihče ne ve, kaj z njo bo in če bo kdaj bo in kako bo in po čem bo. Tudi pod to se je podpisal podžupan, ki do takih predlogov prihaja med svojo redno službo. Naj spomnimo vse, da Bojan Homan ni od muh in je v življenju marsikaj že postoril. Tako je imel leta 2003 še lesarsko šolo - 2005 pa je postal komunalni inženir. Res zavisti in občudovanja vreden dosežek! Gasilci si ga bodo zapomnili po predlogu, ki do zdaj še nikomur ni prišel na misel. Ko so javno tarnali, da edino s koledarjem enkrat na leto kaj zaslužijo za svoje potrebe, jim je javno predlagal, da ga pač izdajo dvakrat, na pol leta. In bo zaslužek, jasno, podvojen...

Prešernovo mesto+klobasa+mesna stranka+biftek+rekorden puf+...= 2012 v Kranju. Kjer en svetnik namiguje, da bi se športniki po tekmah lahko umivali v potoku, drugim razpade vodilna stranka pred nosom, tretji...Če bomo torej postali mesto klobase (mesto biftka smo že), veljajo čestitke. Komu? Vsem nam, da smo tole preživeli. In volitve so šele 2014.