Nekoč sem začel z neko drugo spletno stranjo kjer je bilo na začetku zagotovljenih vsaj nekaj sto bralcev. Pa se je prijela tako, da so jo brali po Sloveniji in še kje. Ponosen sem na to še danes, ko mi je lokalni koritarček skušal onemogočiti javno odzivanje. Smešno: v dobi spleta in njegovih radosti se me je skušal odkrižati s cenzuro ala partija... Zato seveda kr.trma.si pomeni dokaz, da se nikogar več ne da kar utišati, ga "umakniti v prid višjih interesov". Preprosto je preveč - zapleteno.

Trma pred obletnico delovanja drvi proti 400 000 klikom in dosega dnevno 400 bralcev in tudi več. Zares popolno presenečenje ob poplavi medijev, informacij. Morda zato, ker je (zlasti in predvsem) kranjska? Morda zato, ker je bolj nesporedna od kateregakoli medija v tem okolju? Morda zato, ker je pač drugačna?

Niti na eno teh vprašanj odgovora ni, so le nova vprašanja. Kranj ponuja ogromno snovi za trmarjenje. In trmasto gremo naprej. Je bila že vmes tudi ustvarjalna pavza, ko smo razmišljali kako in kam in s kom in ... Danes je nesporno jasno, da je kr.trma.si kranjski medij za kranjske bralke in bralce in še koga zraven. Odlično! Tudi zaradi odzivov. Berejo pa trmo na občini in izven nje, v politiki in izven nje, znani in neznani. Konec koncev je 400 000 klikov na našo spletno stran dokaz.

Pa nič obljub. Nič zaklinjanj, da smo kak svetilnik resnice ipd. Odločili smo se že na začetku, da ne bo takih visokoletečih ciljev. Objektivnosti ni. Je pa vsako javno delo na ogled in v presojo vsem. En klik vam to omogoča. Naše največje zadovoljstvo pa bo, če boste Kranjsko trmo kakorkoli razširili, ponudili še komu, o njej govorili ali poslali naslov drugim. Obletnica se nam bliža, mi smo veseli že zdaj. trma.si@trma.sem