Sto jurjev za dve kopalnici je "vrglo" svetnika Staneta Boštjančiča, ki je z eno bolj odmevnih izjav leta 2012 navrgel, da so se "po športu umivali doma" v zlatih časih njegovih športnih podvigov!? Smešno? Niti ne: kot vedno je imel prav! Trma objavlja dokument, ki dokazuje, da je kranjska mestna oblast (tudi že prejšnja, da ne bo nesporazuma) pristala na "rusko ruleto s tribuno"! Slednja se lahko poruši ob potresnem sunku kadarkoli. In pri tem bo vaša hiša stala mirno naprej. Ker je zgrajena po predpisih o potresni varnosti, tribuna pa ne. Kozmetična prenova dveh kopalnic je krinka za nastalo stanje pod tribuno kjer je še odprto vprašanje, kako trdno stojijo nosilni stebri?

Mohor Bogataj in 33 (možnih) obtožencev = skupina ljudi, ki se igra s smrtjo Kranjčank in Kranjčanov. Kajti tveganje se lahko meri v promilih ali odstotkih do trenutka, ko se bo tragedija zgodila. Takrat bodo ogrožena človeška življenja - pod tribuno so lahko otroci, dijaki, rekreativci, športniki, na njej pa do 2000 ljudi. Vse to odgovorni svetniki in svetnice vedo, a so pokopali gradnjo nove tribune. Gradbeno dovoljenje pa bo v nekaj mesecih dejansko ugasnilo, smrtna nevarnost pa bo - z novimi ploščicami v kopalnicah - ostala.

Se zavedamo, v kaj nas silijo? Se zavedajo, kaj počnejo? Igra z življenji niso nove cevi komunalij. Igra z življenji niso poravnave in druge finančne zgodbe naše oblasti. Gre za konkretno odgovornos vseh v mestnem svetu in posebej župana. On je vrgel iz proračunov gradnjo, ki je nujna. Življenjsko potrebna. Ali pa naj tribuno zapre in vsej javnosti pove, zakaj.

Dokument hranimo. Bolj jasnega opozorila o smrtni nevarnosti ni. Trdimo, da je to edini javni objekt v Sloveniji, zgrajen na tak način in tako nevaren. Gospod župan, kdaj bo potres? Prej kot nova tribuna!?