Ko smo s kr.trma.si in trma.sem@trma.si začeli, ciljev ni bilo. Splet omogča nekaj neverjetnega - vsak pove, zapiše kar misli. Trma je odgovor na to, da obstajamo ljudje, ki to želimo: preprosto ne molčimo! In se je zgodilo, da smo pristali pri 500 bralcih, da je bilo klikov v 365 dneh 410 000. In zgodilo se je tudi, da dobivamo zanimiva mnenja - Trmator se z njimi srečuje v trgovini, na ulici, ob kavici: Trma je verodostojna. Ukvarja se s tistim, kar se v Kranju dogaja. Za prvo leto: dovolj. Celo: veliko. Morda: preveč?

Zdaj bomo stran še malo obogatili. Kaj dodali. Vas pozvali, da sodelujete. In pojavili se bodo zopet "junaki mesteca Peyton", ki je neko naše mesto na neki skali med dvema rekama. In v njem živimo junaki, o katerih teče beseda. Pa še malo več stika z vami si želimo. Malo več odziva. Da bi vedeli, kako naprej in vstran in nazaj. Trma nima nobene ambicije pravičništva ali celo absolutne sodbe. Trma si ne želi biti niti kranjski zmerjavec, ki vse samo zmerja in očrni. Radi imamo lepe stvari, dobre ljudi, prave dogodke.

Odziv je odličen. To pa lahko zatrdimo. Kajti danes obstaja parava poplava medijske ponudbe vseh vrst, oblik, vsebin. Trma je zapolnila nek prostor, ki se mu reče - Kranj. Kranjčanke. Kranjčani. Seveda z vsemi kraji in ljudmi v občini. Okvir ni velik, a je ogromen prostor za medij kot je trma. V letu dni smo objavili tudi marsikaj kar je Kranj malce razburkalo. Namen dosežen, še enkrat.

Do konca leta bo še malo "inventure". Da prikličemo junake in dogodke leta 2012. Potem pa v nove zmage. In trmasto naprej. Srečno 2013. Aja: pa kar najbolj trmasto kar se le da!