Stane Boštjančič, mestni svetnik SD: "Kakšne kopalnice za sto jurjev? Mi smo tudi igrali fuzbal, pol smo se šli pa domov umit!" Komentar: Triglav se preko pokala prebije v evropska tekmovanja in ga v kvalifikacijah doleti Liverpool. Prva tekma je v Kranju, odigrajo in gredo vsi skupaj proti Besnici. Tam je Stanetova kopalnica, potem še Stane da za liter ali dva, vsi se počutijio kot - doma!

Bojan Homan, podžupan SDS: "Ponovno predlagam, da se Kranj imenuje tudi mesto kranjske klobase!" Komentar: Kaj bi s Prešernom, če imamo klobaso? Preprosto: bobcata v Prešernov gaj, odkopljemo tisti spomenik in ga postavimo malo vstran - tam pa dobimo prostor za veličasten spomenik klobasi v nadnaravni velikosti. Ljudje derejo v gaj, Bojan pobira vstopnino - rešen proračun!

Mohor Bogataj, župan SZNK: "Prijavljen sem v Kranju, o mojem zasebnem življnenju pa ne bom nikomur dajal podatkov!" Komentar: Župan je vse malce nahecal, ker je sicer res prijavljen v Kranju, da lahko kandidira - dejansko pa živi v občini Žirovnica. Zato se mala Žirovnica (z Vrbo) združi s Kranjem (s Prešernovim gajem), Mohor pa javno in zasebno vedno stanuje na pravem mestu!

Pa je bilo še veliko tega. Zabavno? No, kakor za koga. Vsekakor pa značilno kranjsko in domače. To so naši ljudje, veselje jih je poslušati, ko kako duhovito zabelijo. Krivica je morda le v tem, da nismo dodali odgovora županovega svetovalca Kristijana Gnilšaka na javno vprašanje o zaslužkih, ki se po javnih podatkih vzpenjajo do 8800 evrov na mesec iz občinske blagajne: "Trikrat več bi moral zaračunati za svoje delo!"

Bivše gradbince, tekstilce in ostale je ob tem lahko sram. Ker niso znali zaračunati trikrat več za svoje delo, so ostali brez vsega. Svetovalec pač ne. Trmatorjeva izjava 2012: radi jih imamo, brez njih tudi naše kr.trme ne bi bilo...