Kje je denar? Ni ga. /trdi kranjska oblast ob zahtevah za to in ono naložo od vrtcev do tribune/

Kam gre denar?

Odgovore ponujamo z dvema primeroma. Kranjsko tribuno, ki je potresno nevarna, bodo "likali" s 100 000 evri. Da bi posodobili kopalnici. A teče od povsod, največs strehe. In poleg kopalnic so katastrofa slačilnice in....Kaj je teh sto jurjev? Primer drobtinice v slogu "saj nekaj delamo" in dokončen pokop naložbe, ki jo je prejšnja in sedanja oblast imela v ciljih, načrtih. Gradbeno dovoljenje bo propadlo v nekaj mesecih. In zdaj še mednegeracijski center (kaj to sploh je, še ne vemo) v bivši gostilni!? Za 400 000 in več občinskega in to pomeni našega denarja? Nimamo ne načrtov, ne zagotovljene pomoči donatorja (slednji najavlja zdaj celo umik !!!), ne programa, ničesar. A v proračunu bomo to vsoto letos in naslednje leto zapravili.

Kakšen smisel ima vlagati v objekta, ki sta primerna, namenjena za rušenje? Nobenega smisla ni, to je jasno. Je pa lahko pesek v oči za pol milijona. Ker je ta oblast pozabila zgraditi vrtec pri Prešernovem gaju (dovoljenje bo tudi poteklo), prav tako vadbeni center (dovoljenju poteka rok trajanja) za športnike, skuša z drobtinicami skriti nevarna dejstva: denar bo potrošen popolnoma neracionalno, lahko bi ocenili - škodljivo. Pol milijona!

Seštejmo: 600 000 za poravnavo, ki je predmet organov pregona + 1 500 000 dodatka za knjižnico, ki so mu mnogi oporekali + 500 000 za kopalnico in gostilno (minimalna zneska!!!) = 2 600 000 (dva milijona šeststo tisoč evrov)! Kar tako. Bolj ali manj na pamet, bolj ali manj po zaslugi enega, dveh, nekaj ljudi. In seveda s podporo koalicije, ki skoraj vse to "požegna"!

Če dodamo županovega svetovalca z okoli sto jurji letno, postaja jasno kam gre denar. Gre iz žepov (naših) v žepe. Stari ljudje so rekli: denar mora med ljudi. Problem je samo v tem: v ljudeh.