Al Capone je bil pojem mafijske nedotakljivosti. Zasačili ga niso zaradi trupel po ulicah ampak zaradi - davkov. Predsednik parlamenta Slovenije trdi, da države ali občine ne more voditi nekdo, ki ne zna pojasniti izvora premoženja!

Imamo pa srečo. V Kranju namreč smo občina, a jo vodi nekdo, ki to zna pojasniti. Ko je bil vprašan še kot kandidat za župana, od česa je živel štiri leta med staro in novo funkcijo, ni povedal ničesar določnega. Trma je ugotovila, da je delal, trdo: gradil je svojo hišo kjer je ob kandidaturi dejansko živel, prijavljen (kandidat mora biti prijavljen stalno v občini kjer kandidira) pa je bil v Kranju. Oddahnili smo si, Kranj pač ni Maribor ali Ljubljana. Zopet smo zmagali.

Ko smo javno povprašali našega župana o njegovem etičnem, moralnem stališču glede slovite mesne afere, ni odgovoril. Ni želel odgovoriti. Tudi to ima svojo logiko, ko pa so najbolj mlaskali prav svetniki "njegove" stranke. Boš v stiski po tistih udaril, ki so te dejansko pripeljali na stolček kjer sediš? Prava, klena drža, znova.

Pisalo se je leto 2006. Mestni svet v Kranju je svojemu županu izglasoval (s prepričljivo večino) nezaupnico zaradi znanih grehov, ki bi jim danes rekli - korupcija. Ta župan je bil Mohor Bogataj, odrekli so se ga njegovi strici iz ospredja, ki so ga nekoč izumili kot "antigrosa". Seveda se je na to nezaupnico požvižgal.

Vsa te mešanica dejstev, sodb, ocen, mnenj, molka in še česa je današnja kranjska oblast, slovensko so nam razgalili v prestolnici. Trma nikdar ne bo in ni dajala "končnih sodb", delila moralnih lekcij. Pač pa veliko sprašujemo. Imamo res neverjetno srečo, da imamo župana, ki lahko da odgovore na vsa vprašanja, ki jih - na primer - najvidnejši politiki v državi le stežka prebavijo ali pa sploh ne!?