Če se zavzemam za balon pod katerim bi otroci pozimi igrali nogomet, mi lahko kdo očita, da pač hočem preveč. da je kriza, da ni denarja, da bo občina že našla rešitev, da....In me pitajo z obljubami do neskončnosti.

Če pa neki šoli in otrokom in staršem preprosto vzameš varnostnika, to ni več mogoče tako enostavno obrazložiti. Šola je prostor kamor otroke zaupamo, občina je ustanoviteljica osnovnih šol in "daje žegen" za vsako zaposlitev, vsako opeko, vsak evro. Po zakonu, prav je tako! Ko pa nekdo poseže v temelje, ko nekdo posredno prevzame odgovornost, da spodi varnostnika (plačanega iz tržnega prihodka šole), je prevzel na svoja pleča veliko: sleherni incident bo bremenil mestno oblast, ki je vehementno odrekla šoli varnost(nika) in s tem "varčevala"!

Če bi se to zgodilo na šoli, ki ji zaupam svojega otroka, bi ponorel. Starši so tudi. In so šli k tistemu županu, ki je rekel, da je "ljudski". Vseh Kranjčank in Kranjčanov. In jih je poslal domov, ker direktor uprave že ve, kaj napiše in koga spodi. In spodili so varnostnika po desetih letih, ko so na šoli izredno mirno delali - tudi po zaslugi varnosti. Sram nas je lahko, da se z varnostjo naših otrok tako igramo in varčujemo tam kjer je to nevzdržno.

Mestni svet bo verjetno tudi o tem problemu spregovoril. Glasovalni stroj bo pokril odgovorne: Nado Bogataj Keržan, Nado Mihajlovič, Mitjo Heraka in Mohorja Bogataja. Naj se ve natančno, kdo je za take odločitve odgovoren. Vsebine in lažne morale tega početja ne more pokriti noben mestni svet.

To je Kranj leta 2012.