Dragutin Mate ni več ljubljanski mestni svetnik. Nima več stalnega prebivališča v Ljubljani, zato je odstopil.

Mohor Bogataj je še vedno kranjski župan, ker ima stalno prebivališče v Kranju. A že leta dejansko v Kranju ne živi. Živi na Selu pri Žirovnici. Tam je živel tudi, ko je kandidiral. Živeti in imeti stalno prebivališče sta dve različni zadevi? Kakor za koga.

Beno Fekonja je mestni svetnik, ki ne ob kandidaturi, ne zdaj dejansko ni bil občan Kranja. To je tudi povedal in dodal, da je na Planini pač samo prijavljen. Ima stalno bivališče. Zato, da je lahko v Kranju mestni svetnik. Da dobi mesečno toliko in toliko evrov.

Mohor in Beno odločata o Kranju, v njem pa ne živita. Odpeljeta se domov, a dom ni stalni prebivališče. Živita v občinah kjer sta začasno prijavljenja. Politko se gresta v Kranju kjer o nas in za nas odločata. Seveda ob podpori zakonov in predpisov.

Drago Štefe je član najožjega vodstva Desus kjer pravijo, da morata oditi s funkcij Janša in Jankovič. To je v Ljubljani. V Kranju isti Drago podpira vse, kar koalicija "požegna". In tudi sporno poravnavo za 600 000 evrov. Korupcijsko tveganje? Niti ne. Morala in etika? No, ja... Tu se Drago lahko objame tako z Lojzom Potočnikom in Alenko Bratušek, ki sta s ploskanjem odgovorila na vprašanje o odstopu šefa stranke. V Ljubljani ploskata, v Kranju pa sem pa taj malo udarita po Mohorjevi koaliciji?

Psihiatri se srečujejo z "dvojnimi osebnostmi" in ta pojem je obdelan velikokrat v filmih. Na oko miren človek potem na platnu mori in pobija in se spremeni v čisto nekaj drugega. Platno je eno, a naša življenja drugo. Dvojne osebnosti med nami so namreč odločilne takrat, ko se odloča o našem danes in jutri. Se spomnim ljudi, ki so z mano pili kavico, mi lezli v rit, če je bilo treba, poslušno kimali. Pa so bili dejansko dvojne osebnosti: ko me ni bilo (več) zraven, so to sami spoznali ali vsaj tako ravnali. Zagotovo sem bil tudi sam kdaj tak. Toda: ko dojameš, da ljudje, ki naj bi odločali, živijo kot dvojne osebnosti, ti je jasno, kako razprostranjena je ta "bolezen" med nami in v nas.

Kranj, Slovenija ima mnogo več prebivalcev od 50 000 ali 2 000 000. Dvojne osebnosti je treba prišteti...