Hermina Krt? Dajte no, preteklost (v političnem smislu)! Ani Klemenčič? Dajte no, na stranskem tiru (gospodarski vpliv)! Alenka Bratušek? Pozitivna, še kako pozitivna. Najbolj pozitivna, če je verjeti namigom, da bo postala predsednica največje opozicijske stranke v naši državi.

Živi tu, med nami. Res ima štajerske korenine, a jih je zdaj na novo pognala na Gorenjskem. Nesporno prva dama naše politike, Kranja, Gorenjske. Kje je že Darja Radič, kdo se spomni Rine Klinar!? Alenka je na ljubljanskem parketu pomedla z vsemi, tudi v Kranju pa nima para. V nogometnem smislu je zanjo prestopni rok vedno. Če greš le v boljši klub. Zato je "tekstilni klub" (iz te stroke je diplomirala) zdavnaj zapustila in pristala v naročju države. Proračun je njena domena in za povrh je magistra našla tudi primerno temo - o preobrazbi javnega zavoda Brdo v gospodarsko družbo ali nekaj podobnega!!! Bravo, posluh za čas in razvoj dogodkov. Pri tem je sodelovala tudi v praksi, slika spominja na njeno uspešno botrstvo predsedovalnim naporom na Brdu.

Danes je pozivina vsaj toliko kot je bila prej liberalna. LDS,Zares,Pozitivna Slovenija - pa saj ni razlike. Pravih kadrov povsod manjka. In če stranka umira, Alenka (od)maršira. Drugam, kjer je bolje in več. Česa? Slave, denarja - ne, kje pa: možnosti za delo v korist vseh nas. In je tako iz liberalnega gnezda šla zares k pravim politikom, da bi na koncu postala pozitivna. In vodilna. Vsaj pravijo tako.

Gorenjke ji morda zavidajo glas in stas in - slavo. Gorenjci jo morda častijo - stas in glas pač moški opazijo. Pa ne gre za kako plehkost: gre za neizprosno prizadevanje, da bi zmagali resnica in pravica. Ti dve pa, revici, tavata pri nas od vrat do vrat, prosita za "stalno bivališče", kajne! Alenka Bratušek je prva in edina gorenjska političarka, ki z dedci zna po moško in žensko ravnati. Dokaz: zamrznjeni predsednik jo tišči naprej, v sam vrh. In za to pri naši Gorenjki Alenki gre in prav je tako.

Na Brdu je ostala za njo slika. Ne vemo, kako se jo spominjajo v LDS, Zares itd. ipd. - upajmo le, da se ji posreči še kaka slika. Kot tista na Brdu. Ker je že velikokrat dokazala da minus in minus prineseta na koncu plus. Za Alenko in Slovenijo v nove zmage!