Včasih so nogometne žoge napumpali marca. Danes so žive 365 dni na leto. Kranj ima eno igrišče z umetno travo, ki je tudi pozimi zasedeno šest, sedem ali več ur dnevno! Minus na termometru? Pa kaj - nogomet se igra zdaj vse leto. In igrišče z umetno travo s tribuno vred je najboljša, najbolj ekonomična, najbolje izkoriščena naložba v kranjski šport vseh časov: prispevala je FIFA oziroma NZS, igrišče je polno zasedeno, kranski nogomet je tako zadržal stik s slovenskim vrhom in še in še. Triglav, Britof,Zarica Kranj, Sava, Bitnje, Hrastje, Podgorje = v Kranju imamo več nogometnih klubov kot ima država vaterpolskih ali hokejskih!? In mladih je v teh klubih več kot je vseh hokejistov in vaterpolistov v Sloveniji skupaj!

Včasih so ob naletu snega vlekli tekaške proge ob vsaki vasi. Ljudje so na smučkah uživali. Danes temu ni več tako. Smučarija (celo tek) je postala odmaknjena in draga. Mile zime in visoke cene so mnog mlade odvrnile od zimskih radosti. Sredi Kranja pa se igra nogomet, noč in dan, pozimi - jasno!? Mestna občina Kranj je otrokom obljubila tudi dvorano-šotor za zimsko vadbo. Znesek za okoli 150 najmlajših je očitno prevelik, da bi držali obljubo. Nogomet je tisti poceni šport, ki pritegne daleč daleč največ mladih Kranjčank in Kranjčanov. Pogoji? Mestni svetnik Stane Boštjančič je dejal, da so se nekoč pač umivali doma po nogometu - ne v kaki kopalnici ob slačilnici. Taki ljudje (in ne samo on kot pristaš vladajoče politike dolga desetletja) so prispevali, da so kopalnice v Športnem centru (glavna tribuna) danes neuporabne, slačilnice tudi.

Nogomet januarja dokazuje, da je od Stanetove mladosti minilo precej časa in se je marsikaj spremenilo. Razen razmišljanja ljudi, ki ne zmorejo razmisliti. Primer: skakalnica je veljala okoli štiri milijone evrov, igrišče z umetno travo pa desetino tega. Na skakalnici dnevno vadi morda 10, največ 20 športnikov, toliko jih na uro vadi na igrišču kjer se dnevno zvrsti okoli 100 - 150 mladih, otrok. Skakalnica priredi 10 tekem na leto, na igrišču z umetno travo jih je toliko na teden. Pa ne, da bi kdo skakalcem odrekal pravico do dobrih pogojev. Gre samo za primerjavo v kakšnih pogojih v Kranju kak šport živi in preživi.

Nogomet januarja = sposobnost preživetja= zvestoba športu = trma.