Alenka Bratušek trese vlado iz opozicije, Karel Erjavec iz pozicije! Oba Kranjčana (Karel zdaj živi v Naklem, Alenka je postala Kranjčanka)! Kaj še hočemo? Močni smo v Ljubljani, kajne? Dva predsednika dveh strank imamo. No, ja: Korla malo trese Ljubo Jasnič, ki ga na Kranj veže marsikaj in marsikdo - skoki so pač njegov šport in skočiti je vedno užitek! Alenka naj bi bila le substitut Zokija, a kdor jo pozna vsaj malo, lahko razmišlja tudi drugače. Predvsem pa: nesporna pomoč Kranju in Gorenjski je na obzorju.

Poslanca Branko Grims in Lojz Potočnik sta zdaj druga liga. Enostavno ju je Alenka "pojedla za malico". Branko Grims je sicer gromovnik proti komunajzarjem - ampak: v Ljubljani očitno ni več v samem JJ ozvezdju, kajne. Lojz pa je tako ali tako "komisarjev brat" in mu verjetno to v čakanju na dobro penzijo tudi zadošča.

Kranj je torej zdaj močan kot še nikoli. Zato ne dvomimo, da nam bodo "prišpilali" tudi tistih 30 milijonov za komunalni projekt stoletja!? Ste opazili, kako je vse tiho. Kako tudi ne, ko pa v tem tednu zako župan kot direktor mestne uprave "delujeta odsotno" oziroma ju ni. Ali niso sveto obljubljali, kako bodo storili vse, letali po pisarnah in kabinetih za naš Gorki do končne zmage? Poniknil je tudi podžupan Bojan Homan, ki naj bi projekt vodil in celo Branka Grimsa ni na sceni.

Pa poglejmo, kaj so nam naši poslanci prinesli zmagovitega? Se ne spomnite? No, nekateri se spomnimo, da je v Kranju kandidiral Matej Lahovnik. In bil izvoljen kot "ldsovec"!!! To je tisti Lahovnik, ki vsem nam soli pamet, a ga ni nič motilo, da je bil le "navidezni Kranjčan". Kaj smo imeli koristnega od njega? To, da je odšel kot je prišel. V Kranju ga tako ali tako ni bilo videti, tega našega poslanca!

Zdaj smo pa velesila. Dva predsednika dveh strank, juhuhu. Da to ni ravno ugledno v teh časih? Da bi raje kake sposobne gospdarstvenike?? Da bi raje kak nov obraz, mladega človeka? Naivno. Zmotno. Kranj namreč stoji na takih. Naših? No, ja bolj - (samo) svojih.