Kako je, če ljubiš svojega politika do onemoglosti in moraš to še javno povedati? Lepo. Čustva iz tebe udarijo med ljudi, deliš jih z drugimi. Naenkrat postaneš isto s tistimi, ki ljubijo prav tako močno. In ljubezen je slepa, to je znano. Pa kaj: če je On tisto kar to slepoto povzroča, potem je on tudi luč, ki kaže pot in smer in cilj in ...

Tragika leta 2013 je, da v Sloveniji in celo Kranju velika večina trdi, da je vsa politika gnila, pokvarjena, nesposobna, škodljiva. Da morda temu ni tako in je to "medijska laž"? Že mogoče, a tudi ob takem razmišljanju je danes ljubiti politika čudovito dejanje. Ker tvegaš, da dobiš eno na gobec, ko vpiješ, da ljubiš Milana, Janeza, Zorana, Gregorja.... ipd /nevezano na stranko, točno določeno osebnost/.

Smilijo se mi ljudje, ki vendarle tudi v teh lasih začutijo, da je ljubezen močnejša. Posebej še, če je malo povezana s položajem, plačo, funkcijo. Zato je lepše na stvar gledati takole: če sem se odločil(a) za politiko, potem je logičen izbor idola, ki mu pripadam. Ker če pade on, prej ali slej tudi mojo funkcijo ali plačo ali ugodje ali .... doleti vsaj preverjanje. Tako pač je, ko se ženiš ali možiš s politiko.

Si predstavljate človeka, ki - tako, času primerno in brezrezervno - ljubi Mohorja Bogataja? Ki doživlja vlaženost ob Branku Grimsu? Ki ima mokre sanje ob Alenki Bratušek? Ki bi se raztrgal za Milana Kučana in Bojana Homana? In, ki bi dal zadnji gram mesa za Jožeta Lombarja? Vse to so politiki, takega ali drugačnega ranga. In vsi so v politiki že nekaj dobili, morda tudi kaj dali. ž

Priznam, da nisem nikoli javno protestiral za nobenega politika. Res ne. Nikdar. Nikjer. Sem pa moral mahati z zastavico, ko se je skozi Kranj peljal Tito in z njim kak tuji državnik. Sem ju ljubil? Toliko, kolikor je odpadlo ur pouka. In kronski dokaz, da ne ljubim kar tako? Bili smo maturantje gimnazije, ko smo med proslavo štafete mladosti za Tita raje kvartali v eni od učilnic. Prišel je ravnatelj in smo fasali ukore. To je zabeleženo v arhivih, prosim. Tako pokvarjena je moja ljubezen do Njih. Vseh. Vsakogar.