Ljudje se včasih pustimo izvoliti k rejcem malih živali, v fuzbalski klub na vasi, k gasilcem ali... Lepo, človek se malo druži, poklepeta, kaj postori, veselice so tudi, a ne?

Regijski razvojni svet Gorenjske naj bi bil resna zadeva. O našem razvoju pač ne more odločati ali ga usmerjati kdorsibodi. Zato je kranjski župan ostal doma, nas bo med politiki zastopal kar poslanec ene od strank. Seveda: druge občine pa so večinoma poslale svoje župane. Ki jih očitno razvoj Gorenjske in njihovih občin zanima in skrbi. Mi pa - dežurnega lovca na funkcije ali preprosto politika med župane!? Da je mera polna, bo tam tudi šef kranjskih gasilcev. Ki dopoldne visi na proračunskih jaslih, popoldne pa je "biznismen"! Niti kaznivo, niti prepovedano, jasno. Samo čudno. Ko pa vidiš, kdo nas bo zastopal v skupini "gospodarstvo", je vse jasno. Prodajalec avtomobilov in gostilničar sta vsekakor hvalevredna poklica kjer se lahko izkažeš. Da bi pa bila ravno cvet razvojnega sveta, težko zapišemo. In kje so veliki direktorji, gospodarstveniki velikih firm? Nikjer. Še nekaj leta nazaj pa je bilo vse drugače (Polenec, Bohorič in podobni so sedeli v takih organih!).

Pri predstavnikih nevladnih organizacij pa smo zadeli v polno. Med drugimi nas bo predstavljal lajnar. Ja, mož ima kaj pokazati, ker se že dolgo časa ukvarja s kulturo. Ampak: poznamo ga po lajni bolj kot po mislih o kulturnem razvoju. Če jim bo dolgčas, bo že znal popestriti vzdušje.

Mi pa bomo gonili našo lajno: kje so mladi, sposobni, izobraženi, ki so - tako pravijo - naša prihodnost?