Lamin Diallo ali Rok Dolžan?

Vsa nesposobnost športnega direktorja Roberta Misje in predsednika Triglava Bena Fekonje se zrcali v tem vprašanju. Ki ga podkrepi še poletni odhod najboljšega strelca Triglava Dejana Burgarja. Rok Dolžan je ne samo otrok Triglava, je njegov simbol. Ta skromni, pridni, pošteni fant je neštetokrat igral poškodovan, stisnil je zobe v tretji, drugi, prvi ligi. Trenerji so ga selili po ekipi, bil je vse - le vratar ne! V klubu je od združitve s Creino Primskovo, doživel je vzpone in padce. Prvo pogodbo je podpisal s Triglavom, bila je tudi edina. Danes je preteklost kluba kjer kronično manjka branilcev kar je odlično znal odigrati. In zamenjal ga je Lamin Diallo, odpadek domžalske nogometne elite? Rok Dolžan bo zdaj igral za Šenčur, ker mu Triglav preprosto ni dal nič (več). V zadnjem času je bil pač fant na stranskem tiru, ker zanj ni bilo pogodbe, za prišleka oktobra iz Kopra pa je bila....

Kranj in Triglav in naš šport (ne samo in najmanj samo nogomet) smo znali izgubljati. Odhajali so mnogi, ker smo jim pomahali v slovo: šli so na boljše. Je Šenčur tisto boljše? Sramota za klub, ki mora tudi v najtežjih časih skrbeti za igralce, ki so postali v svojem okolju simboli Triglava. Odgovorno zapišem: pred Rokom Dolžanom bi se morali pospraviti mnogi, najprej pa tisti, ki počasi kradejo Triglav Triglavanom. Odhod Roka Dolžana je namreč dejanje, ki kaže, koliko so sposobni zagotoviti za svoje klubske legende ljudje tipa Bena Fekonje. Za "mis(i)jo nemogoče" pa je iz dneva v dan bolj jasno, da je človek lahko vse življenje v ječi lastnega "jaz". Kajti Rok Dolžan si je zaslužil tistih nekaj evrov za to, da brca za Triglav. Ker je Triglavu neprimerno več dal.

Kaj sporočajo "delbosko", "misija nemogoče" in "=beno" vsem nam, ki navijamo za klub? Tisti, ki boste srce pustili na igrišču, ste vredni manj kot nič. Sprejeto, gospodje, sprejeto .....Rok, oprosti!