Kadrovski mlini Mohorjeve koalicije so znova zmleli neužitno moko: v podobi direktorja gasilcev, ki je za povrh popoldne še podjetnik. Dopoldne rad najame "županovega odvetnika", ker - kot sam pravi - ga pač pozna. In kaj je skuhala koalicija naših svetnikov in svetnic? Najprej so direktorja gasilcev potrdili, nato so to razveljavili in na isti seji razveljavljen sklep nadomestili z izboromo novega direktorja. Mojstrovina, ki bi jo ljudje v "temačnem enopartijskem sistemu" pojedli brez problema, ker je partija lahko ukazala 101% udeležbo na volitvah in 105% podporo svojim idejam in ljudem.

Ampak takih neumnosti celo "ta rdeči" niso počeli. So bili preveč pametni ali prefrigani. Kakor hočete. Danes nam direktorje zdravstvenih domov in gledališč kadrujejo ljudje drugačnega tipa. Taki pravniki, ki zmorejo braniti pravilnik o požrtijah svetnikov (parafraziran mestni akt za plačevanje naših svetnikov) bodo že znali opravičiti tudi take šlamastike. Ki jim botruje tista uprava, ki ima direktorja z nezakonito pogodbo o delu!? Pa kaj - prej bo konec mandata kot pa njegovega iskanja pravice glede pogodbe, ki je do takrat pač jasno in točno nezakonita.

Kranjska koalicija kadruje kot ljubljanska kjer je direktor lekarne pač županov prijatelj, partner in sodelavec. Zato svetniki nič ne vprašajo, dvignejo roke in potem na čevapčiče tja k mostu, če je treba. Lahkotnost takega početja je za Kranj, njegovo tradicijo in tudi njegove ljudi, ki mislijo z lastno glavo, žalostna. Pa pri tem direktor gasilcev ni ničesar kriv. On preprosto ima pravega botra, vse ostalo je stvar tehnike. Tehnike gašenja, kajpak. Ali pa ne - direktor gasilcev je namreč predvsem potapljač. Taki pa dih zadržijo res dolgo....Mi malo manj.