Praznik bivših časov, bivše države. Slavili smo borce, ki so se zoperstavili okupatorju. Preveč? Ideološko? Zgrešeno? Prepuščam sodbi vsem in vsakomur. Kaj mi je ostalo od takrat? To, da je partizanska zastava ostala vedno moja in bo vedno moja. Aja, pa še tole: da sem borec.

Danes se borim za resnico in dejstva o tem, kako je ravnala ministrica z leve politične strani. Hudiča, narobe: glede na zvezdo in zastavo ipd. bi ji ne smel skriviti lasu na glavi, kaj šele dvomiti vanjo, kaj šele preiskovati njena ravnanja. A ne pozabim, da sem - borec.

Danes na nekdanji dan borca, sem izboril zmago. Za novinarja veliko: dokumenti potrjujejo ravnanje tiste ministrice, ki je pola besed o pravičnosti, enakosti pred zakonom ipd. - a je vsaj enega kršila. O tem pač ni dvoma, to je dokazano. Zato ta moja zmaga ni politična: verjetno bi si delila precej pogledov na marsikaj, a to ne spremeni bistva in dejstva o njenem ravnanju.

Vsak graditelj v kranjski občini bi bil vesel, če ne bi plačal komunalnega prispevka za vodovod. Ministrica ga ni dokler je ni v to prisilila Trma.si. Tragično zanjo kot političarko je, da tega ne zmore in ni zmogla preprosto priznati. Za piškavih 300 evrov gre, kajne. A to je "pol najnižje penzije", kajne?

Zmaga upokojenega novinarja je zmaga za vsakogar, ki mora komunalni prispevek v celoti plačati preden mu napeljejo priključke. Ministrica ni ravnala tako in ne priznava zmote. Zato je pod vprašajem še vedno tole: je preslepila, zavajala, goljufala ali le - grešila. Kot grešimo vsi.

Milijarde so za Alenko Bratušek orodje s katerim nam ureja življenja: kako se bomo in kje vozili z vlaki, letali ipd. Zraven pa krši prostorski zakon? Kaj je podpisala ob prisegi ?

Borec kot sem, sem se boril za to, da bi prišel do dejstev in dokumentov. Nekaj je gotovo: ministrica Alenka Bratušek je zaupanje vanjo (ne prvič) postavila pod vprašaj. Seveda pa bo ta vprašaj moral dojeti tudi Robert Golob, ki jo je našel, oživil njeno politično kariero in ji dal v roke infrastrukturo. Vsaj zase je to očitno vzela dobesedno.

Miran Šubic, trmast borec