Se nam obeta največji škandal oblasti Matjaža Rakovca? Danes je Trma.si prejela dokaz, da so šla vprašanja - poslana odgovornim v Kranj - zelo verjetno k ministrici Bratuškovi. Kajti dan po tistem, ko so bili odgovorni v Kranju (imena bodo seveda znana vsem) obveščeni, da je ministrica kršiteljica predpisov in da ji pri tem "nekdo" na MO Kranj očitno "pomaga" (z dejanji ali z mižanjem na obe očesi), je ministrica skušala svojo kršitev popreaviti. Natančno enak potek kot pri priključku za vodo, ki ga je dobila brez da bi plačala prispevek, ki ga moramo drugi plačati preden voda priteče...Takrat je - pomislite - MO Kranj "po uradni dolžnosti" zaračunala (z dvomesečno zamudo) plačilo, ki ga je Alenka Bratušek plačala.

Enako se je zgodilo avgusta letos. A tudi tu je občina odigrala pomembno vlogo: Trmo so dvakrat obvestili, da je vse v redu z vikendom in plačili dajatev, ki jih mi plačujemo - ministrica pa jih ni. Še več: lagala se je o tem. Javno in s svojim podpisom. Bo "kriv" zopet mož, soprog?

Razkrinkali smo jo in zdaj je treba razkrinkkati tistega, ki ji je šepnil, da ga zopet lomi. Da kot političarka in ministrica ne spoštuje zakona, predpisov. Nato je zadevo skušala urediti. Zakaj, ko pa je julija izjavila, da ima vse urejeno "kot vsi sosedje v ulici". Ne, oni plačujejo, ona pa do 11.avgusta ni plačala nič. Potem je oddala vlogo. Prepozno, jasno.

Če bo o tem vedelo več bralcev Trme, bo manjša verjetnost, da bo Alenka Bratušek še naprej sebe predstavljala kot ministrico, ki spoštuje prisego. Grehi, ki jih je storila, so ponavljanje napak. Najhuje pa je, da se na kranjski občini (verjetno v strahu za projekte kjer odloča ona) trudijo kot nesporni sotrudniki pomagati pri "urejanju zadev, ki smrdijo do neba".

ČE BODO TE OBJAVE - JUTRI SLEDI KONKRETNA ZGODBA - ZAJELE ČIM VEČ LJUDI, BOMO MI VSI SKUPAJ DOSEGLI ZMAGO.NE MORE NEKA POLITIČARKA IN MINISTRICA BITI NAD ZAKONOM - ALI PAČ? DODAJAM OBROBNO OKOLIŠČINO: KO SEM JO PRVIČ UJEL PRI NEZAKONITEM RAVNANJU, SO JO PRAV TAKO "POKRIVALI" Z OBČINE KRANJ IN MENE SE JE LOTILA Z LAŽMI. KAJ BO STORILA ZDAJ? KOGA OD MOJIH BO NAPADLA IN KAKO? KAKO ME BO USTAVLJALA - ZOPET Z LAŽMI?

Miran Šubic, urednik Trma.si

ps

MOČ TRME JE V TEM, DA JO BERETE. MOČ OBJAV NA TRMI JE V DEJSTVIH. NE V NAMIGIH, LAŽEH - V DOKUMENTIH. TUDI O POČETJU MINISTRICE IN ŠE KOGA.