Ko sem prejel odgovor občine, ki jo vodi Matjaž Rakovec, nisem mogel verjeti očem. Uradno je napisano, da je Alenka Bratušek zaprosila za to, da bi imela greznico ali kanalizacijo (še ne vem). In se zgodba ponovi: tako kot ni zaprosila/predvidela/želela vodovodnega priključka, enako ni želela/predvidela/hotela ne greznice, ne kanalzacije. Nič. Dokaz? Tule je njena vloga in bodite pozorni na prazni rubriki.

Ko smo jo zasačili koncem junija, da kljub taki vlogi IMA VODOVODNI PRIKLJUČEK, KI JI GA JE OMOGOČILA OBČINA KJER ŽIVI, JE V ENEM DNEVU PLAČALA KAR BI MORALA PREDEN JE SPLOH DOBILA VODO NA PARCELO NA RUPI! A potem smo spraševali naprej: kako pa je z odplakami? Če imaš vodo, imaš odplake. In če imaš bivalni vikend, imašp smeti. Šele republiški inšpektor za okolje je dal lekcijo kranjskim inšpektorjem Matjaža Rakovca. IN ZDAJ SE JE NAŠLA VLOGA ZA KANALIZACIJO=ODPLAKE, KI ZOPET DAJE OSNOVO RAKOVEČVI UPRAVI, DA TRDI, DA JE VSE V REDU? Res? Kako, ko pa ni bil plačan prispevek za kanalizacijo=greznico in kako, ko pa Bratuškova do konca julija (od januarja) torej SVOJO VLOGO POSTAVLJA NA LAŽ!?

Vmes me je ministrica skušala z lažjo diskreditirati. Uradno in službeno ni do zdaj demantirala ali oporekala niti vrstici zapisanega. Zasebno pa se je na spletu z lažmi skušala lotiti mene, mojih bližnjih!? Ko sem o tem pisal predsedniku vlade in predsednici države, mi nista odgovorila niti z besedico: "Vajin molk razumem kot podporo ministrici!" sem napisal in za tem stojim. A medtem se ministrica skuša izviti iz primeža novinarskih vprašanj in postopki tečejo. Pa še kaj se je zgodilo kar bo prihodnji teden objavila Trma.si.

Upokojeni državljan pa ne odneham. Preprosto samo sprašujem. In se soočam z dokazanimi lažmi o moji zasebnosti, ki so pritisk na novinarja, državljana in seveda tudi na državo in njene ustanove. Me zato čaka napad, ki sem jih sicer vajen? Vseh vrst so, grožnje prav tako. Če namreč ministrica naše vlade s širjenjem laži iz zasebnega življenja skuša "umazati" novinarjevo delo, smo že daleč...

Pred desetletjem so mi stregli po življenju. Tudi bližnjim.

Miran Šubic, ki sprašujem in ne presojam....in se ne bojim....