Spor glede direktorja kranjskih gasilcev je še v sodnih mlinih. In kaj bo, če se konča v škodo občine oziroma kadrovske kuhinje na Slovenskem trgu 1? Ne bo prvič, da se bo kdo posul s pepelom in bo karavana šla dalje, psi pa lajali...

Kadrovanje v VVZ Kranjski vrtci je tik pred sklepnim dejanjem. Odgovornost? Prevzel jo je mestni svet in z njim član sveta zavoda Bojan Homan. Ki tam ne bi smel biti, a je. Ščiti hrbet ravnateljici, ki je zaposlila njegovo hči. Etično (kot nam pridigajo Janševi vojščaki) bi bilo, da bi ob tem odstopil s funkcije, ki je zlasti častna. Ali pa nečastna.

Problem v javnem zavodu za turizem pa je hujše narave. Direktor ni niti kos komuniciranju, vsak dan pa se mu odpre kak nova predal v omari in iz nje padajo čudni "okostnjaki". Nekaj je skupno: zapravlja naš denar kakor hoče. In se greje s podporo vseh (?), ki so ga "nastavili".

Politične odločitve oblasti Matjaža Rakovca so lahko dobre ali slabe. Noben župan nima samo enih - vedno je mešanica. Kaj nam govorijo mnoge iz preteklosti? Da imamo strahotno slab nabor "politiki všečnih kadrov" in verjetno bistveno večjega tam kjer politika sploh ne zajema. Kjer delujejo taki, ki ne bi za prgišče evrov pokazali in dokazali, kako nizek prag spoštovanja javne funkcije in javnega denarja imajo.

To nas mora skrbeti. Ker so naslednje leto volitve. Le koliko takih, ki jim v življenju ni uspelo nič, bo skušalo uspeti v politiki? In potem kadrovati kot se pač kadruje. Leto 2022 nam lahko prinese dobro ali slabo izbiro.

Nič ne pretiravam, če zapišem, da problem molka Klemena Malovrha Trme ne ogroža. Ogroža pa kredibilnost tistih, ki so ga postavili na položaj kjer letno odloča o milijonu in več evrov. Zato je iluzija pričakovati, da bomo njegove "posle" dol pojedli kot jih morda njegovi nadzorniki.

Če to storimo, Trme ni več. Marsikdo bi zaploskal.