Leta 2018 me je ovadil Jernej Pavlič, znan politik iz ozadja Alenke Bratušek /SAB. Ne samo to: s tem se je hvalil javno in namigoval, kako me bo ... Zašpecal me je mojemu uredniku Miranu Lesjaku, ki mi je izrekel opomin pred prenehanjem pogodbe o delu. Pavlič je preko policije ovadbo prignal do odločitve tožilstva, ki jo je zavrglo. Bistvo: res sem na vse načine skušal ugotoviti ali v hiši v Britofu dejansko živi kandidat na lokalnih volitvah v Kranju /naveza Trilar&Bratušek&Purič. Na zvoncu, nabiralniku in sploh nikjer ne bilo nobenega znaka, da je tako. Spraševal sem sosede ipd. in naredil nekaj fotografij hiše in tudi (priznam) pogledal, če na reklamnem gradivu piše, kdo v hiši sploh živi (tam je imel Pavlič prijavljeno tudi podjetje).

Pavlič si je v ovadbi zoper mene izmislil celo to, da je bilo res naključno srečanje v moškem stranišču lokala v Kranju - nadlegovanje. Ko sem jasno dokazal, za kaj je šlo in za povrh nobene od fotografij sploh nisem objavil, sta z dolgim nosom ostala ovaditelj in moj urednik, ki je bil s svojo zmoto o mojem nezakonitem ravnanju (za kar me je obtožil in obsodil...) seznanjen. Opravičila ni zmogel.

Jernej Pavlič pa se je dejansko priselil v Kranj in zdaj je mestni svetnik!? O kranjskih problemih se ni javno oglasil skoraj nikoli. V Kranju ga tako rekoč ne poznamo. Zdaj bo odločal o nas kake pol leta. Bo kot mestni svetnik podprl regijsko bolnišnico, ki bo v Kranju, ali bo še naprej na strani "domače" občine Jesenice? Vse to so vprašanja, ki ne zabrišejo demokratičnega poslanstva volitev: tudi taki lahko uspejo in postanejo mestni svetniki! Obenem pa kandidirajo za poslanca v Ljubljani, njegova šefica pa dvakrat ni izvoljena za poslanko v domačem Kranju!?

Svetniška funkcija Jerneja Pavliča pa kaže na stranko, s katero je sodeloval leta 2018: slednja je primer političnega smaomora. Njen ustanovitelj in bivši župan in do nedavnega mestni svetnik je pobegnil iz stranke in politike. Več za Kranj pa je od 8 svetnikov v prejšnjem mandatu še pri - dveh! Tudi to so vendarle posledice početja politikov, ki prej ali slej najdejo svoje mesto. Jernej Pavlič ga je tik pred volitvami 2022.

Kranj potrebuje ljudi, ki verjamejo vanj. Ki so ga sposobni premakniti naprej. Ki kaj naredijo za tiste od katerih pričakujejo glasove. Kje je tu hlapec Jernej s svojo lastnico?

Miran Šubic, urednik Trma.si