Foušija = zaščitni znak Slovenije, Gorenjske in Kranja še posebej. Kdo ima to in kdo vozi ono in tako dalje je pač priljubljen šport ob kavicah in ob "šankih". Prav. Trma.si ponavlja: mi ne gledamo ne v postelje, ne v kuhinje, ne v denarnice. Razen...

Razen, ko gre za javni denar iz javnih virov. Zoran Stevanović po zdaj znanih podatkih razpolaga (povečanje je letošnje) z 200 000 evri. Komu je zavezan polagati račune, ne vemo. Zanesljivo pa je, da jih javno ni želel pojasniti. Niti ni javno znano, kdo Resnica sploh je - ob njenem predsedniku. Ni enega zapisnika o kakih internih volitvah, ni znan sekretar stranke, ni podatkov o vodilnih ipd. Statuta stranke ni nikjer videti?!

Dvesto jurjev naj bi bila podlaga, da "jeseniški Zoki" (ker je na zadnjih državnih volitvah "prebegnil" v jeseniški volilni okraj iz domačega Kranja) napade - Evropo. Oziroma postane evroposlanec. Vse je v politiki mogoče, o tem ni dvoma. Bo prej pojasnil jasno in glasno, ali je in koliko je iz naših žepov kapnilo v njegovega? Kako Resnica porabi zdaj sto, jutri pa dvesto jurjev? Morda zato, da bi si predsednik z evroplačo povečal sedanjo strankarsko, če jo ima!?

Ko je najavljal doktorat, se je - vsaj za zdaj in to zadnjih ohoho let - zlagal ! On, ki se nikdar ne zlaže, je moral iz lastnega žepa (???) plačati podžupanu Kranja, ker ga je javno klevetal?! To so pojavne oblike kariere, ki jo nekdo plačuje. Mi jo plačujemo: financiramo stranko in njega kot mestnega svetnika. Plačujemo mu telefone, omare, računalnike...Dokazano, znano.

Ni pa znana "strankina pipa": kako in komu tam kaplja ali kar curlja? Nekaj je nesporno: zunanji pokazatelji (zanje je odgovoren on in ne mi) kažejo, da se Zoranu dobro godi. Če ustanovni član in zdravnik in intelektualec ne ve (razen za predsednika) niti za enega člana vodstva stranke, je to najboljša podoba slovenske politike danes, kajne?

Mi ne trdimo, da je kaj narobe. Da je pa nam kot mediju Zoran Stevanović odklonil odgovore, je najboljša popotnica za prihajajo evropske volitve: TAKE JE TJA TREBA POSLATI, KAJNE?

Miran Šubic, ki nisem član Resnice bi pa rad izvedel malo resnice o Resnici in - resnicoljubu...