Pomislite: klub, ki so se mu navijači odrekli, odpira "navijaško cono"!? Lepo besedo bo dodal politik, ki ga niso hoteli v upravi kluba!? In z oblazinjenih sedežev kjer lahko sedi samo "very important person" spodijo priletnega moža, ki je na vseh tekmah vseh ekip kluba?

Janez Černe je pogorel na volitvah za poslanca. Zanj sta mestni svetnici Kertova in Gazinkovska s preko pet tisoč glasovi "šola politike". Pa bodimo realni: Golobova stranka jima je prinesla poslanska sedeža v veliki meri, SD Janeza Černeta pa je minorna stranka glede političnega vpliva. Bi pomagalo, če bi navijači volili tistega, ki danes drži govor in otvarja "pridobitve", ki jih morda tudi mi plačamo....?

Kdaj se kje politik ne sme pojaviti. Tudi zato ne, ker je bil morda nekoč povezan v isti stranki s političnim goljufom, ki je stalno bivališče v Kranju prijavil, da je lahko dobil sejnino, potem pa še službo v Komunali, občinskem podjetju? Tudi zato ne, ker z vsakim početjem javnosti nekaj sporoča. Tudi to, da je - na primer - pridobitev (med drugim) to, da dobiš pijačo na tribuno!? Podžupan Kranja bo temu namenil nekaj lepih besed, zagotovo. Pa znova poudarek: vsak napredek, vsaka novost je vredna pohvale. Tudi take.

Problem elite, ki ji jo radi imeli v klubu, ki so ga zapustili (organizirani) navijači, je na dlani: Janez Černe ni mogel biti podpredsednik kluba, ker je to postal nekdo, ki je klubu posojal denar in je držal nož na vratu klubu kjer bo danes isti podžupan Černe otvarjal pridobitve!? Človeški ponos je nekaj, ponos politika pa je zopet nekaj drugega.

Kranjske športne elite ni. Je bila? Je. Ko je vaterpolo klub nekoč sestavil upravo, je bila po imenih močnejša od občinske vlade! Tudi pri plavanju je bil nekdanji podžupan obvezen. Danes ga klub, ki igra v drugi ligi, noče? Ne izvoli? Odkloni? Zakaj bi ga imeli, da bo gledal v knjige in posle in izplačila, ko pa ga imajo "privezanega" ze dogodke kot je današnji?

Ko daš legitimnost (iz kateregakoli vzroka) nekemu početju, ti ni pomoči. Zato bom kot navijač istega kluba in nekdanji direktor in predsednik tale osebni zapis sklenil s temle zaključkom: prejel sem vabilo, da bi šel s podžupanom in še kom danes otvarjat pridobitev, da mi bodo med tekmo stregli s pijačo ipd. Ostal sem doma, a vse pridobitve mojega kluba pozdravljam kot vedno. Nikoli pa tistim, ki so tako ali drugače finančno poslovali s klubom kjer sedijo v upravi, ne bi dal legitimnosti s svojo prisotnostjo.

Za razliko od podžupana Kranja Janeza Černeta. On tam pač mora biti.....

Miran Šubic, navijač Triglava