Kdor misli, da je politika nekaj kar tako, se po vsakih volitvah bridko zmoti. Če je minister Tonin za Park slovenske himne, potem "ta rdečih" (v podobi podžupana Černeta in župana Rakovca) nič ne moti "fajmošter" oziroma cerkvena lastnina zemljišča. Ker se kombinacije izidejo drugod, kajne? Na primer v tem, da šef NSi Tonin "vstane od mrtvih" v Kranju kjer kandidira na volitvah. Nič narobe, če ne bi za park pač zapravili državni denar, občinsko zemljišče kjer je kranjski botanični vrt pa je beda od bede. To je politika in vedno se smejem, ko mi to podtikajo kot "dober projekt".

Politika je, da tisti, ki so ga bolela prsa junaka od trkanja po njih na račun Kranja, zdaj kandidira na Jesneicah. Po načelu: jaz na ć, oni na ć in evo me v parlamentu! Kranjski Zoki ni upal na volitve v Kranju? Ni hotel na volitve tam kjer je mestni svetnik in skoraj župan? Taktika je jasna in razumljiva, a se bojim, da bo že jutri zopet "držal mašo" o tem, kaj je in kaj bo in kaj bi naredil za Kranj kjer ga je ob nespornem volilnem uspehu kronal tako rekoč konstantno. Koliko je junak pa za zdaj kaže tudi opravičilo, ki ga je javno dolžan podžupanu že vsaj pol leta. Pa ga ne zmore?

Tista, ki nam je kot kranjska poslanka razbijala Kranj, bo zdaj navduševala volivce v Slovenskih Konjicah. Zakaj pa ne, če politična kombinatorika daje jasne možnosti, da bo izvoljena? No, saj je že bila: najprej v parlament, potem v ozvezdje "kozjanskega bika" in nato še v luzerski projekt nove občine na obrobju Kranja. Se je zdaj ustrašila, da je spomin na propadlo občino Gunčar&Udovč (pa tudi Grims je malo pomagal...) preveč obremenilen za novo poslansko obdobje? Ko pa je bilo v Dubaju tako fino in so toliko naredili za promocijo Slovenije....

Grd je zapis znanega človeka (tudi) politične scene. Nastal je leta 2020, a se zdi, da bo sintagma še uporabljena. V praksi je bila neštetokrat: mnogi so na velika vrata vstopali v politiko in šli iz nje "kot kurba s plesa"....Tudi letos bo tako, tudi jeseni. Takrat bomo na kranjski sceni morda doživljali podobne zgodbe. Saj smo jih že, kajne?