10 let pripravljajo predlog nove prostorske ureditve Kranja. Če pogledam nazaj: tudi res zahrbtno načrtovanje smučarske dvorane je bilo del tega "procesa", ki se zdaj končuje. Tako, da se peticije vrstijo ena za drugo.

13. avgust je datum, ko naj bi načrtovalci sklenili razgrnitev kjer lahko vsakdo vidi načrte v prostoru. Res? Zahtevam, da se razgrnitev podaljša za en mesec. Zakaj? Zato, ker je bil njen čas skrbno izbran, da bo odzivov čim manj. Ljudje na dopustu pač ne morejo priti pogledat kje bo šla cesta in podobno. Argument, da se mudi, je slab: če smo leta in leta počakali, bomo še mesec dni. To morajo zahtevati tudi tisti, ki zdaj s peticijami ugovarjajo. Ker preprosto niso v enakopravnem položaju.

33 mestnih svetnic in svetnikov ima "roko čez". Vse spremembe morajo biti potrjene v mestnem svetu. Ste med vsem tem procesom že slišali Zorana Stevanovića, župana Rakovca političnega "potrčka"!? Se je že oglasil poslanski trojček mestnih svetnikov, svetnic - Brane Grims /SDS/, Sandra Gazinkovski in Andreja Kert/SVoboda/? So že opozorili župana Rakovca, ki dejansko predlaga spremembe, na neverjeten odziv javnosti? Ko bo namreč treba pritisniti na gumbe na Slovenskem trgu 1, bomo še enkrat več vedeli, kdo uresničuje gesla o ljubezni, navezanosti na Kranj in njegove ljudi. Mimogrede: Zorana Stevanovića "drobna željica" o spuščanju po žici s Šmarjetne v središče Kranja ne bo šla zlahka skozi to sito in morda bo tudi on "našel jezik, ki ga je muca popapala"?! Ni bilo dolgo nazaj, ko se je oglasil in ropotal, zdaj so mu dali politično kost, da jo gloda....Kajpak: njegov cilj je zdaj biti evropski poslanec!? Ojoj....

1000 razlogov je, da smo previdni in vztrajni. Nisem strokovnjak za prostorske probleme, a glavni za to je ušel z občine - in ni edini. Razvoj terja odločitve in ukrepe in tudi žrtve. A odločitev za to mora biti res pretehtana. Na primer: v "Koreji" ob Savi bo nastalo kakih 250 državnih stanovanj. Na bregu reke, dobesedno. Vsi glavni naše oblasti pa zdaj trdijo, da je treba pretehtati, kje gradimo!? Sam vsak dan gledam pred sabo posledice odločitve "stroke"....

50 000 ljudi živi v občini Kranj (še malo več...). Mi smo izvolili in zdaj mora mestni svet prisluhniti vsem nam. Kako bo to šlo, ko pa kupčujejo od nekdaj za dvignjene roke, za prste na gumbih? NITI EDEN OD NJIH JAVNO NI REKEL NITI BESEDE O POSEGIH V PROSTOR, KI SO PREDSTAVLJENI Z JAVNO RAZGRNITVIJO! NAJ SI PRIVOŠČIM ZADOŠČENJE: NISEM GLASOVAL ZA NOBENEGA MESTNEGA SVETNIKA. A TO JE JALOVA TOLAŽBA. VSI BOMO MORALI PRITI PRED OBČINO, ČE NE BO ODZIVA ODLOČEVALCEV NA TO, KAR ZAHTEVAJO TISTI, KI SO JIM LEZLI V RIT PRED VOLITVAMI, PROSJAČILI ZA PODPORO IN GLASOVE.

Ko mi je nekdo rekel, da bo referendum v Kranju, če ne bodo slišali ljudi, sem se strinjal. In upam si napovedati učinek. Ker tudi Trmi in še komu niso verjeli, ko smo javnost obvestili o dvorani v Besnici, železnici čez Orehek. Rezultat je znan....zato nikdar ne podcenjujmo moči, ki jo imamo!

Miran Šubic, ki sem to poletje zasut s pobudami, podatki, problemi...sporočate jih vi, zato so zame to moje zgodbe. Ker živim v Kranju, ne v Londonu, na primer.