Politični botri so v začetku junija trosili politične fraze. Vznesene besede je zdaj prekril plevel, nepokošena trava. To pa je praktičen dokaz, da ni res, da denarja ni. Za ene ga ni, za druge je. Za političen park 150 jurjev, a ga ne zmorejo pokositi. Je potem logično, da dobimo pismo na Trma.si o tem, kdo in kako vodi Kranj, kako deluje mestna uprava in njeni uradniki, kako so plačani tisti, ki imajo najvišje možne plače za tak rezultat?

Če se ne bi spomnili res spornega parka in če ne bi bilo podobno s tistim pred Kinom Center, ki mu pravijo La Ciotat - naš bralec pa "aleja odsekanih glav - bi morda vsi mi lahko pomislili, da imamo oblast, ki je drugačna. Ne zapišem boljša, vsaj drugačna. A tako stanje sredi Kranja je tragično. Za vse nas in za župana in njegove.

Ko bodo še na požrtiji prihodnji mesec poudarjali "socialo in okolje" ter merili ogljični odtis na krožnikih, jih ne bo sram zanemarjenosti tega poletja, ko smo opozorili na sramoto sredi mesta. In kakih tisoč avtov v Udin borštu po zaslugi naše občinske uprave in župana bo že zdavnaj nekje drugod. Nam pa bodo tvezili o evropski destinaciji odličnosti, direktor zavoda za turizem pa bo v medijih plačeval oglasni prostor, da bo potem isti medij objavljal "nepristranske reportaže" o cvetočem turizmu v Kranju....

Političen park poleg Prešernovega gaja je žal sramota. Ne zaradi tega, ker ne bi imeli radi slovenske himne, bolj zaradi tistih, ki jim jo včasih igrajo v čast. To je "fata morgana" Rakovčeve oblasti kjer lepih besed ne manjka, težave so pa s košnjo, puljenjem plevela. Ugibamo: bo isto podjetje dobilo novo pogodbo še preden bo končan sodni spor za to, ki jo (kot videno) izvaja kot pač jo?

Ne gre za golo iskanje napak. Gre za vzrok in posledico. Najprej zapraviš lepo vsoto denarja za nekaj kar nima ne vsebine, ne ustreznega vzdrževanja. Posledica je, da TA PARK NE SLUŽI LJUDEM AMPAK LE POLITIKI, KI GA JE USTVARILA IN - ZANEMARILA. PLAČALI SMO GA MI.

Miran Šubic, ki sem bil (edini?) od začetka proti temu nesmislu. Zdaj je to zanemarjeni nesmisel.