Ko pomislim na športne novinarje, mi je navadno slabo. Toliko zaplankanosti in še česa redko kje najdeš. Pa ne pljuvam kolegov kar počez, izjemam vsa čast. Ste pomislili, da "ugasne" drugi skakalec slovenske reprezentance in niti en novinar ne razjasni, kaj se z njim dogaja? Ko pa je stal na stopničkah, je bila gneča okoli njega. Da o odzivu javnosti na zapažanje Trme o mozoljastih obrazih slovenskih skakalk in skakalcev ne pišemo. Pa je bolj ali manj jasno, da ti športniki trpijo. Ne da trenirajo in garajo kot vsi ostali, omejitve s kilogrami so lahko "ubijalske". Ne samo za telo, za dušo, za psiho. Ker je štetje kalorij lahko posredno vzrok za bolezen, ki smo jo beležili pri mladih dekletih, ki ne bi nič jedle, da bi le bile kot manekenke, če poenostavim.

Vprašani o tem niso bili preveč vneti za odgovore. Nasprotno: to je očitno "tabu" tema. Tako sklepamo iz odgovorov in molka. Vsa čast trenerju in skakalcu, ki sta jasno potrdila, da je lahko tehtnica najhujši sovražnik skakalca. Da ne bo pomote: sleherno pravilo je zapisano, sleherna tabela na strani FIS javno objavljena.

Trma je prva in edina zmogla pokukati na področje kjer očitno kilogrami krojijo dolžino smuči, telesna višina odreja tako rekoč vse. Ob tem pa so živi ljudje, ki delujejo - oprostite - podhranjeno in mozolji na obrazih so lahko rezultat tega, da jedo tisto, kar omogoča skoke, polete.

Vesel sem, da Trma zmore take teme, ki bi jih dejansko morali odpirati tisti mediji in tisti ljudje, ki so s tem nacionalnim (!) športom zelo povezani. Konec koncev: ali starši (z)vedo, da njihov otrok za navijače pod Poncami mora žrtvovati veliko? Tudi zdravje.