Kranj je preživel bitko za svojko celovitost. Ali tudi vojno, je nepomembno. Zdelo se mi je, da je na trenutke postal tisto mesto, ki je dalo toliko osebnosti slovenski zgodovini in ki je dalo toliko posebnosti naši državi. Treba pa je biti pošten in javno zapisati: po osamosvojitvi smo zamočili. Postali Kransterdam. Iz Kranja so nam ukradli Iskro in Savo in Merkur in Gorenjsko banko in še kaj. Kranju so vzeli zagon, ki ga seveda politični lumpi ala Mohor Bogataj in podobni županski liki niso poganjali ampak zavirali z lumparijami vseh vrst. Tu je treba biti brezkompromisen in potem vsaj ostane upanje, da enakih ali podobnih početij ne bomo dovolili.

Zakaj Trma predlaga Nagrado Nejca Zaplotnika in zakaj Pibenikovo knjižnico? Zakaj si želimo, da bi Kranj zmogel svojo energijo črpati iz ustvarjalnosti ljudi, ki okoli nas odlično delajo, ustvarjajo, razmišljajo? Zakaj si želimo prvoligaški šport in z njim pripadnost mestu, zgodovini, tradiciji? Zakaj si želimo kulturne živahnosti in ne postane župe enih in istih ljudi?

V bistvu je odgovor jasen. Ker mi zaznavamo in opozarjamo in pišemo o tem, da je prepih potreben. Če kdaj takrat, ko nam politični povzpetnici želita razbiti še to kar imamo. Če kdaj takrat, ko nas prezre lastna vlada z ignoranco, ki se jo morda kdo trudi prezreti, zanikati, a je potem hitro logično, zakaj kranjski poslanec vladajoče stranke ne upa, ne zmore - biti Kranjčan!

Ko bo pozdrav "Dober kran!" vse bolj slišen in glasen, bom verjel, da smo dejansko sposobni zagnati mesto in podeželje in vse nas. "Public relations" sporočila žal odpadejo.

LJUDI JE TREBA PREPRIČATI TAKO, DA VIDIJO IN VERJAMEJO IN DOJAMEJO, DA DELAŠ DOBRO.

SAMO MIMOGREDE: 14 000 000 KLIKOV NA TRMO NI DOKAZ, KAKO SMO DOBRI. KJE PA, TEH UTVAR NIMAMO. JE PA DOKAZ V KAKŠNI MEDIJSKI KRAJINI ŽIVIMO - BREZ LASTNEGA ČASOPISA IPD. ZATO JE TRMA USPELA IN ŠE USPEVA IN BO NEKOČ UGASNILA, KER NI NIČ VEČNEGA.

Razen ljubezni do okolja kjer živim. Se vidimo na volitvah 2022, kajne?