"Fejsbuk" je hudič. Tako prav pride, ali pa tudi ne. Znane na njem "hekerji" tudi napadajo. Zanimivo: našega župana so se lotili - to bi si upal pa staviti njegovo plačo - zato, ker se volitve bližajo in je mnogim trn v peti ali pa še bo. Ne prvič, drugič so mu "podvojili" profil. Kateri? Njegov. Oseben, ne županski. Kjer je napisano njegovo politično geslo. Odzval se je povsem umestno in korektno. Kajti tarča napada je njegova (ne)uspešnost, njegovo politično delovanje....

Če (preklical ni nihče...) verjamemo javnim objavam, je nekdo na občini "pomešal lončke" in stopil v bran njegovega profila - zasebnega, politikovega. In obveščal medij(e), da je bil napaden "županov profil"!? Res? Ali pa je bil napaden profil Matjaža Rakovca, ki je politik, oče, prijatelj, sodelavec in, ja, tudi župan! Kaj imajo s tem občinski uradniki razen da se zgražajo in mu pomagajo pri tegobah? Ne vemo. Očitno pa kar veliko.

Spomnimo se prejšnjega župana Trilarja. Še dobro ni pogrel stolčka po volitvah pa je že nakazoval denar brhki študentki, ki mu je pomagala med kampanjo. Iz naših žepov je šel tisti denar. Veste, kako ga je skušal opravičiti? Da je damica specialistka za družbene medije in profile in bo njegov (prej zaseben) profil "prenesla na občinsko stran" ipd. Jasno, da mu je malokdo verjel...Se zgodovina v drugi obliki ponavlja?

Trma ni bila obveščena, če je bil obveščen medij, ki je (dokumentirano) objavil, da se je to zgodilo od uradnikov z občine. Nepomembno? Pa saj je župan pač župan 24 ur na dan in še kako čez, kajne? Res je in (vsaj po tej plati) ni prijetno. Je pa resnično, da se hekerji niso spravili na njegov portret na spletni strani MO Kranj (in tam bi ga seveda uradniki lahko ali celo morali braniti ipd.) ampak na zasebni profil. Vsaj upamo, da je zaseben, ker preko njega politik obvešča o svojih dejavnostih...

V politiki ni zastonj kosila, pravi pregovor, ki izhaja iz držav razvite demokracije in še bolj razvitih zlorab slednje. Lahko se boš dobro najedel, natakar ne bo vprašal tebe za plačilo, ampak plačal ga pa boš. Tako ali drugače, če gre za politiko. Zato smo veseli, da so nas na občini prezrli, ko so obveščali o napadu na županov profil. Kdo je to storil in zakaj in na kakšni osnovi pa so umestna vprašanja.

In ker nikdar ne pozabimo na prijatelje oziroma tiste, ki jim želimo dobro, upamo na čim manj nevšečnosti in zagat. Ker pa tudi politik Matjaž in župan Rakovec nista od včeraj, dodajamo: kako lepa najava volilnega leta, ki se še začelo ni....Tragično pri tem pa je, da očitno kdo čisto blizu njega pozablja, da funkcije niso večne. In bo nekoč spet Matjaž Rakovec, brez "kranjski župan". Kdaj bo to, če bo in ko bo, ni pomembno. Ločiti med funkcijo in človekom pa je. Kajti najboljšo ločitev si je privoščil isti bivši župan Trilar, ko se je pijan zaletel z občinskim avtom: "Zaletel sem se kot občan, odlično delam pa kot župan!"