Ko je mestna oblast skušala na mala vrata pomagati neznanim vlagateljem v nesojeno smučarsko dvorano pod Joštom, smo bili priče različnim izjavam, interpretacijam in molku. Naš župan o tem skoraj ni spregovoril javnosti. Se je skril?

Ko je mestna oblast sekundirala kranjski ministrici pri vlaku čez Orehek, se župan ni pogosto izpostavljal. Žrtveno jagnje naj bi bil podžupan, ki je sprožil kepo, ki smo jo na Trma.si potisnili in je nastal plaz. Ta je odnesel vlak proč od Orehka, a tudi kredibilnost naše oblasti močno omajal.

Ko so se slikali in trosili lepe besede ob Prešernovem gaju, ni nihče niti pomislil, da bodo nadzorne kamere (brez opozorila ljudem, da jih nekdo snema....) pokazale nekaj, kar smo že večkrat podkrepili: KRANJSKA OBLAST SE PO VOLITVAH 2022 ODMIKA OD TISTIH, KI SO JO IZVOLILI. ZGRADI POLITIČEN PARK, MOLČI PA O PARKU, KI GA NAJAVLJA PET LET (BLEIWEISOV PARK). GA SPLOH POTREBUJEMO IN HOČEMO, ČE BOMO KOT V NAJBOLJ STALINISTIČNIH ČASIH POD KAMERAMI OPAZOVANI IN NADZOROVANI!?

To dejanje kaže na povampirjenost politike. Zato si lahko dovolijo, da je darovalec občini tisti, s katerim ista občina na sodišču hoče prekiniti pogodbo - po kateri istemu podjetju daje nov posel za petdeset jurjev!? No, morda to ni kaznivo. No, morda to ni korupcija. Je pa žalostna slika Kranja danes. Ker so porušena vsa razmerja, ker je mogoče dvomiti o etiki in morali vrha naše oblasti!?

Trma je v soboto zabeležila preko 20 000 klikov v enem dnevu. Za vikend neobičajno veliko. Pa to sploh ni pomembno. Ključno je nekaj drugega: NEKDO, KI BERE TRMO, JE OPOZORIL NA KAMERE, KI SO KLAVRNA POPOTNICA KRANJU DANES - SO KAMERE VELIKEGA BRATA, KI SVOJIM OBČANKAM IN OBČANOM VNAPREJ NE VERJAME NIČ. NAJMANJ TO, DA BODO OBISKALI PARK Z DOBRIMI NAMENI.

Kranjčanke in Kranjčani, te kamere so bolestno sprevržena skrb za varnost. So dokaz razmišljanja in ravnanja oblasti, ki si je političen park izmislila in z našim denarjem naredila. Naredimo konec takim početjem! Bojkotirajmo park dokler kamer ne bodo umaknili.

Miran Šubic, Kranjčan - osramočen, ker sem plačal kamere za nadzor tistih, ki naj bi sedli na donatorske klopi v političnem parku.....