Paketni dogovor v javnih financah kjer gre za javni denar ne obstaja. Razen, če si ga kot napačen in nepravilen izgovor ne izmisli direktor javnega zavoda v Kranju. In pri tem na občini pokimajo, da so javni zavodi pač "svobodni" kot samostojne pravne osebe. A na občini obenem trdijo, da zanje velja, da ni predplačil. Pa ga je zavod za turizem izvedel. Zakaj? O kaki izjemi ni govora: gre za dva muzikanta, ki v ničemer ne opravičujeta izrednega statusa pri direktorju zavoda. Pač pa ga očitno lahko ima tisti, ki z njima razpolaga, ki je sklenil pogodbo in dobil denar zanju. Kajti evri iz naših žepov so odleteli "menedžerju", ki sodi med najboilj vplivne šefe slovenske glasbene produkcije. Je to izjema? Ne, je pa dober "kšeft": denar je dobil za odpadli nastop dveh muzikantov, ker bo nastop nekoč (kje in kdaj in kakšen pa ni znano niti v "paketnem dogovoru").

Za milijon evrov gre. Z njimi "paketni dogovor" lahko podpiše Klemen Malovrh in mu na občini "držijo štango" s tem, da plačuje kadar hoče in komur hoče - država in občina pa v 30 dneh!? Vse to je početje, ki resnično kliče na plan vsaj iz uprave poslanega nadzornika Marka Čehovina, enega vodilnih uradnikov te mestne uprave. Kajti če res veljajo taka pravila, so vsa plačila preko zavodov kranjske občine možna - jutri in ne morda čez mesec dni. Če si muzikant ali mizar ali gradbenik ali...?

Jasno je, da so to nesmisli. Jasno je, da je nesmisel dodatek k pogodbi, ki naj bi tako plačilo omogočil ali opravičil. Jasno je, da na občini verjamejo direktorju zavoda in ga ščitijo kljub dejstvu, da za plačilo navaja razlog, ki ga javne finance ne poznajo.

Računsko sodišče bo za 2020 preiskalo poslovanje zavoda, ki ga vodi Klemen Malovrh. Ki lahko počne stvari, ki županu ne smejo priti niti na misel: tako mu nalagajo predpisi.

Kdor še ni dojel, da vse to smrdi po marsičem, je sklenil - paketni dogovor. Z lastno slabo vestjo, jasno.