Tole je petkova fotografija s Primskovega kjer naj bi se otroci veselili ob žogi. To je prostor kjer je oprema za najmlajše. Vlomljena vrata, razmetani dresi......to je ogledalo tistih, ki danes vodijo klub, ki je star preko 100 let. Med njimi je bogataš, ki letno ustvari za desetine milijonov prometa s prodajo avtomobilov....Kako je mogoče, da ob tem vsi v tem klubu, ki prejema tudi javni denar iz proračuna, ne zmorejo urediti osnovnih stvari? Ko Trma opozori, vsaj podrto ograjo odpeljejo...bogati "lastnik" kluba (ker mu je posodil denar, zdaj čaka na vračilo in tale fotografija je dokaz, da je šlo posojilo kam drugam kot za mlade...) pa na Primskovem v posmeh generacijam, ki so to zgradile, pusti vse kot pač je!?

To je primer kjer bi morali zvoniti vsi zvonovi. Kot v parku z "alejo odsekanih glav" kjer nek uveneli venček simbolizira, kako zapravljamo precej denarja za pogodbo s podjetjem Flora Sport. Peto (zadnje) letos teče in tak odnos do - če bi verjeli fotografijam ob otvoritvah - osrednjega parka, je samo dokaz, da nekdo z občine ne gre nikdar mimo. In ne pogleda plevela ipd.

Potem kar naenkrat medij pospravlja po Kranju. Povsem narobe in zgrešeno in - tako kranjsko! Ko nekaj objavimo, pojejo telefoni. Objavimo pa, ko nas opozorijo bralke in bralci - največkrat. Vse to je samo nadaljevanje zgodbe o super uspešnem podjetniku, ki kot član uprave nekega kluba pusti gniti drese na vlagi ipd., njegovi saloni pa se svetijo od bleska! Zasebna in javna, občinska, družbena, državna lastnina pač ne gresta skupaj?

Trmasti smo pri tem, da opozorimo - a nič ne urejamo. To počno odgovorni. Ali pa ne.

Trma je postala medij, ki opravlja marsikatero delo v tem našem mestu. Ni nam težko, ker nam ni vseeno.

Miran Šubic, dežurni sitnež