Če pomislim, kaj vse sem slišal in prebral o virusu, mi je res težko "prebaviti" vse skupaj. Če pomislim, koliko tistih, ki so se zaklinjali, da ni virusa in nevarnosti, je končalo v bolnišnicah, mi ne gre na smeh. Za ljudi gre. Resda take, ki ob zlomu prsta tečejo k zdravniku, ob virusu pa odmahnejo z roko. Ker se pač učijo od "gurujev anticepilstva" in internetnih zdravnikov. Medicini ne verjamejo in grda izpeljava je tale: zakaj potem ne zavrnejo zdravljenja v bolnišnici, ko jim trda prede?

Pa je bilo o tem skoraj vse povedano, ker smo v Kranju doživeli uvod kar na seji mestnega sveta kjer je demagog pač nastavljal prsa junaka virusu. Pa pravi pregovor "prsa junaka, glava bedaka", kajne? K sreči nas ne manjka takih, ki to prepoznamo in tudi javno upamo zavzeti distanco do početij, ki jih je med nami ogromno. Logično je, da taki to izkoriščajo in skušajo na neumnosti drugih kovati dobičke: volilne glasove, prispevke. Ker za denar gre. Za to, da se voziš v dragem avtu in lepo živiš. Vsi to radi počnemo, le da vsi ne pridigamo o stvareh, ki neumne potegnejo v igro življenja in smrti. Zopet: vsakdo, ki je polnoleten, ima do tega pravico. Lahko se zdravi pri politiku ali pa pri zdravniku.

Iskreno sem vesel, da so v Avstraliji v hotelsko sobo zaprli meni ljubega športnika. Ki ga z užitkom gledam, ko vihri lopar. Zdaj sem samo vesel, da milijoni in drugi interesi niso prevladali. In bo temeljito preverjen in skoraj gotov sem - napoten donov. Četudi njegova izjema obvelja pa ne more obveljati taktika slepomišenja, molka, zavlačevanja, namigovanja. Žogico je treba udariti pogumno, tukaj pa se je izkazal za zvestega pregovoru, ki je obscen in ga navajam v jeziku kjer je nastal "ona bi se je...., ali da jo ne ...".

Če bo obveljalo pravilo izjeme, bom manj vesel. Ker bom še enkrat dojel, da denar naredi veliko. Če pa bodo kolo prednjegovim hotelom odplesali, potem je primer z oddaljenega kontinenta morda tisto, kar je v teh časih manjkalo nam: načelnost. Pri nas so jo Hojsi in Kacini ipd. vseh vrst ljudem priskutili. In takrat pridejo razlagalci resnice o virusu in še čem. In že štejejo evre, ki jih jim manipuliranje z neumnostjo nosi.

Pregovori so poučni!