Leto 2021 se je končalo za novinarja klasično: vprašanja so za tistega, ki ga plačujem iz našega proračuna - klevetanja. Nič čudnega: pred tremi meseci me je Klemen Malovrh vnaprej obtožil, da bom kriv za to, če bo nek kranjski dogodek neuspešen...Pritiski se torej stopnjujejo in čas bo, da o tem razmislijo tisti, ki ga, KER DELA ODLIČNO - PODPIRAJO!

1.

Klemen Malovrh tudi na zadnji dan leta 2021 ni uspel odgovoriti na vprašanja o njegovem poslovanju - predvsem o javnem naročanju. Zakaj ne? Ne vemo, toda zadeva je stara mesece in stane vsaj 20 000 evrov. Toliko smo iz naših žepov plačali sodelavki, ki jo je najel. Odgovoril pa ni še na vsaj tri vprašanja o Dolgi mizi.

2.

Klemen Malovrh nas je razglasil za pisce klevet in neresnic. Obenem pa sam niti enkrat ni izkoristil možnosti, ki jo predvideva zakonodaja in pojasnil svoje plati. Ravno nasprotno: na večino vprašanj je molčal oziroma ni odgovoril v zakonskem roku. Še več: naša vprašanja so torej klevete?

3.

Klemen Malovrh je zdaj odgovoril in potrdil vse. Posebej zanimivo je plačilo zavoda, ki ga vodi njegovemu zasebnemu podjetju. Nesporno je do tega prišlo, ker so očitno pooblastila direktorja taka, da pri uporabi plačilne kartice (pa čeprav zaradi napake kje drugje) javni denar odteče v zasebni žep.

4.

Klemen Malovrh nam je potrdil, da ga podpirajo župan, podžupana, svet zavoda ipd. kar lahko sklepamo po pisanju. TOREJ DOTIČNI PODPIRAJO TO, DA PRIHAJA DO ODDAJE PROSTOROV OBČINE BREZ POGODBE? DA PLAČUJEMO GLASBENI SKUPINI SNEMANJE V KRANJU, NAMESTO, DA BI ONI TO PLAČALI KOT JE V DRUGIH OBČINAH? DA DIREKTOR JAVNEGA ZAVODA NAJPREJ SKRIJE POGODBO POD POSLOVNO SKRIVNOST IN NATO POD PRITISKOM POGODBO POŠLJE NOVINARJU?

Torej? Mi nimamo take podpore. Nas podpira samo 14 000 000 klikov na Trma.si. Da pa Klemen Malovrh očitno krši predpise, je zdaj jasno. Da odgovorov ne pošlje mesece, je jasno. Da je imela in ima Trma TOČNE PODATKE KOT PODLAGO ZA VPRAŠANJA, JE ZDAJ JASNO.

Od ustanovitelja javnega zavoda pa bomo zdaj zahtevali opredelitev do navedb direktorja, ki mu vsi tako zaupajo. In dela odlično. Tej oceni ne oporekamo. Oporekamo pa njegovim pritiskom na nas, neznanju pri odnosih z javnostjo in porabi javnega denarja na načine, ki bodo opisani na Trmi in smo zanje pridobili 31.12. dokumente in pojasnila.

Miran Šubic, urednik Trme