Ko pridem v Kokrški log, me zaboli srce. In spomini zbledijo ob podobah sedanjosti. Objekt, ki je nastal vzporedno z razvojem nogometa, je ogledalo dobrega gospodarja - mestne občine Kranj ! Popoln propad dobesedno kriči po ukrepanju. Vlomljena vrata, ostanki sanitetnega pribora, razmetani dresi za mlade ekipe, smrad po zatohlem, razmočeno pročelje, podrta ograja...

To je danes največja sramota za kranjsko občino. Objet je namreč naš oziroma občinski. Kdaj je bil v njem kdo, ki je odgovoren za družbene dejavnosti: na primer vodja tega področja Hrovatova? Podžupan Černe? Direktor zavoda za šport Peranovič? Se mimo sprehodi naš župan, ki živi streljaj proč?

Najhujši grešniki in krivci so ljudje iz vodstva NK Triglav, ki legitimnega vodstva nima. Predsednik Radiković je izginili, pol uprave z njim, ostali so večinoma tisti, ki čakajo na svoj denar, ki so ga posodili klubu. Gospod Sandi Vrtač iz ugledne avtohiše je najbolj znan med njimi, Tomaž Mežek in Sandi Dornik (slednji je direktor, predsednik, podpredsednik kluba z neizmerno močjo odločanja) verjetno za Kokrški log niti vesta ne? Če vedo, zakaj dopuščajo, da zob časa in človekova nemarnost uničujeta objekte, ki so milijonske vrednosti (bili)?

Nekaj gnilega je v tem mestu kjer se vsem na očeh razkraja zgodovina športa, nogometa in - premoženje. Objekt propada vsem na očeh, igrišče je ledina slabše vrste (ob otvoritvi je bilo proglašeno za eno naboljših pri na, a takrat razni zavodi niso imeli kaj dosti zraven). Je na stanje opozorila KS Primskovo, ki jo vodi poslanka Svobode Andreja Kert? Ne vemo, vidimo pa posledice.

Bil sem eden tistih, ki smo naredili Kokrški log za nogometni center mladih. Vzgoja otrok v takih pogojih je ogledalo "mesta športa" danes. Ljudje, ki so klub in delo z mladimi spravili na najnižjo raven v zgodovini, še naprej vladajo. Kokrški log je njihovo ogledalo.

Miran Šubic, ki sem nekoč bil zraven, ko je nastal NK Primskovo in, ko se je klub združil v NK Triglav in ko smo gradili igrišče in objekt in...Neizmerno mi je hudo. In jezen sem.