Pomislite: direktorček javnega zavoda obljubi dvema (med nami: neznanima...polznanima...) muzikantoma, da dobita dva jurja pa pol za nastop na sprejemu športnikov kjer bo podeljena "nagrada za življenjsko delo športnemu funkcionarju", ki znaša enega jurja!? Tragika vsega je, da tudi tega športnega delavca ne najdemo v Kranju že nekaj let (lani ga je predlagal kar nek občan...ker ga pač pozna...) in tako gredo nagrade - pomislite! - v dobrodelne namene! Ker je pač javni denar javnih zavodov...

In potem v srcu vsi dobro mislimo, ko delimo "socialne obroke", zunanji sodelavki pa mimogrede kapne v žet (zdaj že spoštljivih) skoraj dvajset jurjev, ker nam to pravljico o požrtiji, ekologiji, dobrodelnosti prodaja. Torej: pomoči potrebnim nekaj vrečk s socialnimi obroki in udeležencem požrtije končen rezultat: rdeče številke!? Razen za omenjeno gospo, ki zdaj svetuje pri turistični strategiji...Nagnusno, oprostite.

Dobrodelnost je hudič. Ker lahko zgreši vsebino. Pa ne, da ne bi akcije, ki se bo tudi letos iztekla z dobrimi rezultati, ne cenili, priznavali. Primerjave so namreč tiste, ki nas prepričajo, da zadeve niso take kot jih vidimo. Na primer: za Silvestrovo naj bi nam sredi Kranja prepeval hrvaški pevec. Multi kulti, glasba ne pozna meja ipd. Vprašanje, ki bi ga moral postaviti župan (ki bi imel še prej pozdravni govor) je: kdo ga je izbral in zakaj in koliko to stane?

Pa tega nastopa ne bo, virus ga je odnesel. Predlog Trme: plačilo pevcu neposredno za akcijo V srcu dobro mislimo! Takoj in zdaj. S točnimi zneski vred.

Vidite, kako kratka je pot od parol in gesel in lepih besed do dobrih del! Vesel božič!

ps

In stava, ki velja: TA PREDLOG NI DOBER. NE BO DOBIL POTRDITVE. KER TUDI DOBRODELNOST IMA IME IN PRIIMEK. ZATO VSAK NI PRIMEREN. SE SPRIJAZNIM S TEM, A VSEENO PREDLAGAM...