Zame je splet v smislu komunikacij - kanalizacijska cev. Vse gre vanjo. Tudi Trma. Nimam pretenzij o spletniku, ki sem ga zasnoval in ga pišem večinoma sam. Nikdar ne bi lepil na to početje lepozvenečih oznak: preprosto gre za zadovoljstvo. Da sem sposoben sam nekaj ustvariti in to ljudje berejo. Eno z veseljem, drugi z jezo - tako je pač v življenju. To me posebej veseli, ker sem iz Dnevnikove hiše odšel z mnogimi slabšalnimi oznakami in nekatere so bile na moč resnične in se kakšna tudi na Trmi prepozna: površnost pa še kaj....Se opravičujem, celo za naprej.

Seveda pa so mi razne urednice in še bolj razni uredniki in seveda tudi drugi tak sloves ustvarili brez druge plati. Za svoje novinarsko delo nisem prejemal bogatih dodatkov in še manj kakih pohval in slave znotraj Dnevnika. Zadoščali so mi bralci, ki so - na primer - kako gloso pogrešali, če je nisem več pisal redno. Ravno to pa je tisto, česar Trma nikdar ne zagreši: nihče ni samo negativen, so pa lahko taka njegova dejanja. O tem pa pišem(o) brez milosti. Zato sem dejansko "self made" šefom moje novinarske kariere vedno prikimal, ko so mi lepili negativne pridevnike serijsko. Ker so bili šefi. Danes je malo drugače. Ker sem se rešil njihovih ocen in očitkov in še česa - in je na Trmi klikov toliko, da me z lahkoto prepričajo, da sem novinar. Slab in dober in...nedvomno. Najbolj pomembno: bran. Vse življenje so me obkrožali šefi, ki so se menjavali skladno z njihovimi modrostmi in ukrepi, kako me spraviti v red ali kako o meni ustvariti najslabši sloves. Zanimivo: bralci in bralke Dnevnika, Nedeljskega in Trme so me sprejeli drugače. Zato se na povprečneže v podobi mojih šefov nisem nikdar oziral več kot je bilo potrebno. Ne zaradi zanikanja avtoritete ampak zaradi samozavesti. Ta pa je vedno pri novinarju pogojena s tem, ali ga berejo, poslušajo.

To pišem, ker milijoni klikov na Trmo dejansko ne pomenijo nič. Kot zapisano: splet prenese vse. Na božič 2022 torej lahko z neverjetnim zadovoljstvom potrdim, da je Trma življenjsko zadovoljstvo. Neplačano, a preplačano. V nove zmage!