Klemen Malovrh je postal redar, vunbacitelj. Odloča, kdo gre lahko noter in kdo ne. Kot v svojem lokalu tik občine od koder je napredoval - na občino. K županu. Zato je lahko vunbacitelj tudi v "svojem" zavodu kjer dela kar hoče. Ker župan politične in osebne dogodke slavi pri njem. Ne v zavodu, v lokalu kjer je Klemen solastnik ipd. itd.

Danes sem kot novinar žrtev vunbacitelja Klemena. Postavil me je pred vrata. Ne svojega lokala ampak - zavodova. Ni mi dovoljeno priti na javni dogodek, ki ga plačujem kot davkoplačevalec z javnim denarjem. In Klemena tudi zraven. Ne smem na dvorišče Khiselsteina, ker sem "nezaželen". Od koga? Od tistega, ki je dovolil Klemenu, da je "javni vunbacitelj", ali od vseh tistih, ki bodo tam za moj denar zganjali ekosocialno požrtijo za elito. Tako jaz to imenujem, pa ne bo morda niti požrtija, niti tam ne bo elite. Vse to pa jim plača ali doplača še tisti, ki bi rulete rad vrtel v Kranju in mastno služil. Pot vodi preko dvorišča javnega prostora, javne zgradbe, javne ustanove kamor ne smem. Ker je tako vunbaciteljsko napisal tisti direktor, ki je vsaj en račun plačal preden je bila storitev opravljena....Poslovno? Ne, poslovno mu škodim jaz, ker pišem o tistem kar mi na pamet pride ali pa o čem drugem. Nesporno vunbacitelj o tem ne odloča, a mi sporoča: če bi pisal tako, da bi bilo njemu všeč, bi morda smel k mizi kjer se bo mastil on pa župan pa njegova četica pa vsi ostali, ki to doplačajo. No, ne vsi: eni ne smemo tja. Eden ne smem tja?

Ko daš oblast malim vrhom, veliki vrh mirno stoji v ozadju in pokriva male vrhove. Malo vrh, malo pa dno dna, kakor vzameš. Vunbaciteljski princip mimogrede svinja našo Ustavo. Ker v njej piše, da vunbacitelji vseh vrst in sort in politik ne smejo omejevati pravice, da ljudje (z)vedo. Meni pa kranjski direktorček omejuje novinarsko delo. On, ki je iz gostilničarja postal šef že mora vedeti, jaz vse življenje sprašujem in pišem.

Malo vrh, malo dno. Tako to je v našem Kranju. Kjer so leta 2023 posvečeni dogodki za izbrane, plača jih pa raja. Tudi taka, ki na kraljevo gostijo ne sme. Ker dela - pomislite - poslovno škodo. Le kakšno delajo mali vrhovi te naše oblasti? In komu? Kranj leta 2023 ni nič drugega kot prizorišče vunbaciteljske kulture in navad. Kdor ima politično moč (zaslombo...), ta vrže ven tistega, ki ga izbere. Kriterij je njegov.

Ne bo šlo, vam povem. Niti približno ne. Ker bi bilo to priznanje, da imamo v Kranju ljudi, ki lahko počno vse in nezaželene, ki ne smejo tja kjer je vunbacitelj šef. Trma!!!!

Miran Šubic, nezaželen

ps

V normalnem mestu z normalno oblastjo bi župan zdajle že zamenjal tistega, ki krši Ustavo v svojem in tudi njegovem imenu. A to bi pomenilo, da se oblast ne strinja s takim pristopom, ki je v sramoto Prešernovem mestu. Aja, tudi on ni bil ravno zaželen, njegovo pisanje pa v njegovem času tudi ne...Simbolika?