Jasno je, da Tomaža Vesela skušajo Janševi mediji diskreditirati in vnaprej uničiti vsebino poročila o spornih nabavah zaščitne opreme. Jasno je, da na drugi strani protivladni mediji to skušajo preprečiti. Zato je - na primer - predsednik ugledne ustanove dva dni zapored gostoval v elitnih oddajah nacionalne televizije, ki pa jo plačujemo - vsi. Razen predsednika vlade, ki je javno sporočil že zdavnaj, da je ne bo....

In medtem, ko Janševi mediji kopljejo za umazanijami o Veselu in protijanševi mediji pozabljajo zastavljati neprijetna vprašanja, se nam je zgodil še en somrak novinarstva. Kajti dejstva so taka: Tomaž Vesel kot funkcionar (ne zaposlen) na svetovni nogometni zvezi zasluži bruto 250 000 evrov letno. Dohodke prijavlja, plačuje davke ipd. Njegova plača je proti temu "honorarju" smešnica. In zato je logično, da ima tudi kopijo dopisa, ko je o tem plačilu vprašal Komisijo za preprečevanje korupcije. In logično je še bolj, da ima komisija tako kopijo zaprosila kot svoj odgovor o tem.

Kaj ni logično? Kaj je sporno? Kaj zbije verodostojnost Tomaža Vesela na ničlo kot zavezanca, da tako odločitev KPK ima? TO, DA DO ZDAJ NI MOGEL, ŽELEL, USPEL POKAZATI DOKAZILA, DA KPK SOGLAŠA Z NJEGOVO FUNKCIJO. KPK PA JE ŽE SPOROČILA, DA TE DOKUMENTACIJE NIMA. OD TU NAPREJ BEDA NOVINARSTVA NASTOPI Z VSO SILO: ENI GA O TEM NE VPRAŠAJO, DRUGI GA PROGLAŠAJO ZA KRIMINALCA.

Prepričan sem, da ima Vesel žalosten problem veodostojnosti, če tega dokumenta nima, ne najde. In da imamo mi vsi lep vsakdanji prikaz bede novinarstva v našem času. Torej: vse tole zbrišemo, ko vidimo dokumente Tomaža Vesela. Kdo bo potem vesel in kdo izvisel, bomo videli...Ste kdaj pomislili, koliko zanimivih in novih tem je objavila Trma in jih niste prebrali nikjer drugod? Ena je tudi o novi občini...Zanimivo, kajne? Kajti prava vsebina ne potrebuje obrambe in še manj novinarskega preštevanja. To pa dobro vem, ker mi je moj šef lisjak prepovedal več objav v mojem časopisu (preden sem k sreči odšel...) kot prej v desetletjih "partijske diktature"!?